На 12.10.2022 г. /сряда/ от 10:00 ч. до 11:00 ч.

...
На 12.10.2022 г. /сряда/ от 10:00 ч. до 11:00 ч.
Коментари Харесай

Едночасова стачка ще проведат работници и служители от Агенция по геодезия, картография и кадастър в страната

На 12.10.2022 година /сряда/ от 10:00 ч. до 11:00 ч. над 350 служащи и чиновници от Агенция по геодезия, картография и кадастър, членове на САС „ Подкрепа “, ще проведат едночасова предупредителна стачка в цялата страна.

Да бъде реализираноувеличение на средствата за работни заплатив системата на АГКК сминимум 20%;

Увеличените средства да се разходват за повишаване на главната заплата на всички чиновници на АГККпо координиран с и утвърден от синдикалната секция на КТ „ Подкрепа “ в АГКК механизъм;

Увеличението на главните заплатида има ретроактивно действиеи да влезе в действие, считано от10.2022 година



По калкулации на Синдиката на административните чиновници „ Подкрепа “ е належащо да бъдат осигуренисредства в размер на 600000 леваи от него упорстват подобен запас да бъде обезпечен посредством Постановление на Министерския съвет!

Професията инженер в геодезията, картографията и кадастъра е контролирана специалност по смисъла на § 1, т.1 от Закона за признание на професионални квалификации. Работещите в АГКК са експерти с висока подготовка – инженери, геодезисти. Резултатът от тяхната работа касае директно българското обществото по повод основаване и даване на информация за точното пространствено разположение и неповторима идентификация на недвижимите парцели и е в основата на ръководството на собствеността и ефикасен пазар на недвижимости, и всичко обвързвано с тяхното придобиване, притежание и прилагане, с осъществяване на капиталовите желание и планове, както в държавни и общински парцели, по този начин и в частни парцели. Недопустимо е да продължава омаловажаването на подобен тясно професионален труд от страна на страната. Недопустимо е оценката на подобен труд да е под 1000 лева бруто! Високата степен на натоварване и получаваното ниско заплащане са причина за текучество на скъпи, подготвени специалисти. Ниското равнище на възнаграждение прави АГКК неконкурентоспособна на пазара на труда. Това е справедлива причина за затрудняване работата на единствената национална административна конструкция, създаваща и поддържаща в настоящо положение на геодезическа и кадастрална информация за територията на Република България.

 Работещите в АГКК ще отстояват настояванията си до край! В случай че не бъдат чути, ще преустановят работа и ще разгласят безсрочни протестни дейности!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР