На 11 октомври в Sofia Hotel Balkan по случай празника

...
На 11 октомври в Sofia Hotel Balkan по случай празника
Коментари Харесай

Посолството на Суверенния Малтийски орден проведе прием

На 11 октомври в Sofia Hotel Balkan по случай празника на блажения Жерар се организира банкет на Посолството на Суверенния Малтийски медал.

В събитието взеха присъединяване доста посланици, членове на дипломатическия корпус, представители на Президенството, на Министерски съвет, на Министерство на външните работи, на университетския и културен хайлайф на София. Сред гостите бяха и трима епископи от Католическата черква в България -монс. Христо Пройков, монс. Страхил Каваленов и монс. Румен Станев, както и свещеници и монахини.

`Посолството

В своята тирада Н.Пр. дипломат Урсула Хофтер Дзуколи открои, " че последните две години бяха извънредно сложни, първо поради пандемията, и по-късно заради нахлуването на Русия в Украйна всички трябваше да свикнем, че мирът в Европа към този момент не може да бъде одобряван за даденост ".

По думите ѝ " това е един комплициран и изпълнен с провокации интервал за света, само че и за Суверенния Малтийски медал ". Посланикът напомни, че " Малтийският медал продължава да бъде покрай нуждаещите се, до бездомните, до бедните и най-много до децата от Центровете за настаняване от фамилен вид ". Тя акцентира, че " през последната зима Посолството е раздало 1500 пакета с хранителни артикули на нуждаещи се хора в София, Северна България, общини от Мездра и Червен в Бряг ".
`Посолството

Заедно с Каритас бе раздаван топъл обяд на бездомни хора на Женския пазар и през лятото бе проведен детски лагер за над 100 деца от центрове за настаняване от фамилен вид. В края на речта си дипломат Хофтер Дзуколи връчи оценки на отец Ярослав Бабик, енорийски духовник на енория " Св.Йосиф " в София, на доктор Данчо Пенчев, шеф на РЗИ-София, на господин Роберто Санторели, ръководител на Конфиндустрия България, на госпожа Карла Бернаскони и господин Фабио Бондини за техния принос към реализирането на дейностите на Малтийския медал в България. Отличени бяха със специфичен орден за дброволчество по време на пандемията Ковид-19 и трима доброволци - Кристиан Либих, Гергана Богданова и Радослав Георгиев.
`Посолството

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР