На 11 Октомври българската писателка Теодора Димова ще поговори за

...
На 11 Октомври българската писателка Теодора Димова ще поговори за
Коментари Харесай

Литературна вечер с Теодора Димова пробужда културния живот в НЧ „Алеко Константинов 1897“

На 11 Октомври българската писателка Теодора Димова ще поговори за своите романи „ Поразените “ и „ Не ви познавам “ през гостите на Народно Читалище „ Алеко Константинов 1897 “ (ул. Оборище 73). Срещата ще се организира от 18:30 в балетната зала на първия етаж на читалището. Входът е свободен.

Модератор на събитието ще бъде Здравка Шейретова, член на Съюза на Българските Писатели. Гостите ще могат да научат повече за романът „ Поразените “ (роман на годината на Фонд „ 13 века България “ и притежател на влиятелната френска литературна премия „ Фрагонар “) и неговото самобитно продължение „ Не ви познавам “. След срещата ще могат да бъдат закупени книги с подпис от авторката.

Събитието слага началото на литературните вечери и културните събития в залата на читалището. На 25-ти Октомври следва и среща с литературния откривател Петър Величков.

Създадено през 1925 година, читалище „ Алеко Константинов 1897 “ стартира своята дейна и богата културно – просветна активност. Днес, настоятелството на читалището продължава просветителното дело на обичайна институция и има задачата да съживи, развие и надгради както материалната база, по този начин и културните действия в постройката. Читалището бива подкрепяно от голям брой доброволци и донори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР