На 11 февруари Регионална библиотека Любен Каравелов“ отбеляза своя 135-ти

...
На 11 февруари Регионална библиотека Любен Каравелов“ отбеляза своя 135-ти
Коментари Харесай

На 135 години Русенската библиотека съчетава успешно традиции и модерност

На 11 февруари Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ означи своя 135-ти рожден ден с тържествена стратегия. В Библиотечко беше подредена експозиция от подаръците на най-малките читатели – рисунките им на тематика „ Моята обичана библиотека “.

А във фоайето на втория етаж посетителите могат да видят изложбата „ Колекциите на библиотеката ”. Четирите витрини съдържат експонати от „ Старопечатния фонд “, основан през 1977 година Най-старата книга, владеене на библиотеката е „ Евангелион “, издадена през 1690 година в Лвов.Тази сбирка е показана в четвъртата витрина на изложбата. Петата е отдадена на книги от сбирката минииздания на библиотеката. Сред тях е най-малката книга „ Моите права в Европейския съюз “, с височина едвам 3 см. И най-после, само че не на последно място – най-дългата книга в библиотеката „ Дядовата ръкавичка “ с дължина повече от 3 метра.

Изданията, показани в изложбата, са единствено една дребна част от всичко скъпо и неповторимо, което има Регионална библиотека „ Любен Каравелов “.Днес тя е освен място за предпазване на скъпи издания, само че и място за културен и обществен живот.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР