На 11 април в Дубровник, китайският премиер Ли Къцян се

...
На 11 април в Дубровник, китайският премиер Ли Къцян се
Коментари Харесай

Борисов: Визитата на Ли Къцян в България миналата година стимулира връзките ни с Китай

На 11 април в Дубровник, китайският министър председател Ли Къцян се срещна с българския си сътрудник Бойко Борисов, който взе участие в срещата на ръководителите на Китай и страните от Централна и Източна Европа (механизма „ 16+1 " ), осведоми bulgarian.cri.cn.

Ли Къцян съобщи, че тази година се отбелязва 70 годишнината от установяването на дипломатическите връзки сред Китай и България. Двустранните връзки посрещат нови шансове за развиване. Китай желае добре да провежда серията тържествени мероприятия и да ускори двустранното съдействие в сферите на инфраструктурата, земеделските технологии и други Китай насърчава от ден на ден китайски компании да вземат участие в плановете за построяването на инфраструктура в България и приветства страната да разшири износа на качествена земеделска продукция за Китай. Китай желае да продължи да усилва културния и личен продан сред двете страни. През тази година Китайският културен център в София публично ще бъде открит, което е от изгода за стабилизиране на основата на публичното мнение за двете страни.

Бойко Борисов съобщи, че през юли предходната година китайският министър председател направи сполучливо посещаване в България, което подтиква двустранните връзки. Сътрудничеството сред Пекин и София е постигнало плодотворни резултати в сферите на земеделието, туризма и инфраструктурата. България желае да продължи да задълбочава взаимосвързаността сред двете страни, за добиването на от ден на ден на практика резултати. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР