На 11.06.2021 г., в Пленарна зала на Община Пазарджик, се

...
На 11.06.2021 г., в Пленарна зала на Община Пазарджик, се
Коментари Харесай

Регионалния подход при еврофинансирането разясниха експерти ...

На 11.06.2021 година, в Пленарна зала на Община Пазарджик, се състоя финалната осведомителна среща проведена от Областен информативен център Пазарджик.

Събитието е част от поредност осведомителни срещи, които се организираха във всички дванадесет общини от региона. Темата беше “Прилагане на новия районен метод в България през програмен интервал 2021-2027 година, осъществяването на Интегрирани териториални вложения и настоящи благоприятни условия за финансиране през 2021 година “. На срещите участваха представители на общински администрации, читалища, музеи, представители на неправителствени организации, бизнес и други

В първата презентация Радина Пенкова, специалист в ОИЦ – Пазарджик, показа на аудиторията тематиката за използването на Интегрираните териториални вложения (ИТИ) по Програма за развиване на районите в новия програмен интервал 2021 – 2027 година Основната цел на ИТИ е да послужи като мощен инструмент за стимулиране основаването на партньорства сред необятен кръг заинтригувани страни, поощряване на уравновесено териториално развиване посредством полицентрична мрежа от градове и справяне с отрицателните демографски трендове и задълбочаване на сред и вътрешнорегионалните разлики. Темата, която бе и акцент на осведомителните срещи, породи и голям брой въпроси по отношение на това кой ще бъде водещ в едно такова партньорство, дали ще са облекчени процедурите по кандидатстване, стадиите на договаряне и разходване на безвъзмездните средства и други.

Във втората част на срещите шефът на ОИЦ – Пазарджик Радослав Пешалов, показа настоящи благоприятни условия за финансиране през 2021 година, от които ще могат да се възползват работодатели, Юридическо лице, аграрни производители, общини и други бенефициенти. Бяха показани всички процедури към Агенция по заетостта за подкрепяне на компании в отговор на пандемията, подбудена от разпространяването на COVID-19. По програмата за развиване на селските региони (ПРСР) бяха показани подмярка 4.1 „ Инвестиции в аграрни стопанства “ и подмярка 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “. Интерес провокираха процедурите „ Използване на геотермална сила за отопление или за отопление и изстудяване в здания държавна или общинска благосъстоятелност “ и „ Енергийна успеваемост в здания “ по стратегия „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “ на Норвежки финансов механизъм. От тях могат да се възползват администрациите към органите на изпълнителната власт и общините, като Юридическо лице са позволен сътрудник по процедурите.

В последната среща от осведомителната акция на Областният информативен център се включиха и представители от МИРГ – Пазарджик, които в резюме показаха отворените все още процедури, допустимите за финансиране действия, изискванията за кандидатстване и периодите, с които да се съобразят бенефициентите. В края на всички срещи посетителите получиха рекламни и осведомителни материали и имаха опция да зададат своите въпроси към специалистите.

Областен информативен център - Пазарджик е част от мрежата от 27 Областни осведомителни центъра за разпространение на Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ) в България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР