На 10 юли /сряда/ от 9 ч. до 15 ч.

...
На 10 юли /сряда/ от 9 ч. до 15 ч.
Коментари Харесай

На 10 юли ще бъде спряно движението в тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. Ще се симулира катастрофа и пожар в съоръжението

На 10 юли /сряда/ от 9 ч. до 15 ч. ще бъде спряно придвижването в тръбата за Варна на тунел „ Ечемишка “ на Автомагистрала „ Хемус “. Трафикът ще се прави в двете посоки в тръбата за София. Ограничението е за провеждането на взаимно обучение на Министерство на вътрешните работи - Главна дирекция „ Пожарна сигурност и защита на популацията “, на Агенция „ Пътна инфраструктура “, Държавна агенция „ Безопасност на придвижването по пътищата “, Областна администрация и общините на територията на София област, Центъра за незабавна здравна помощ, Българския Червен кръст и доброволци. Целта е повишение на готовността за действие на силите и средствата от Единната избавителна система за реагиране при бедствия и извънредни ситуации.

В учението ще се симулира тежка пътна катастрофа с жертви и пожар в съоръжението. За провеждането му в София пристигат специалисти от Швейцария, които са едни от най-хубавите в Европа при справянето с спешни обстановки в тунели.

Симулацията, която ще бъде направена в „ Ечемишка “, е за случай сред лека кола и товарен автомобил с последващ пожар на към 200 м от изхода на съоръжението в посока Варна. Шофьорите на двата автомобила умират на място, а пътнически микробус, преминаващ покрай пожара катастрофира на към 120 м след него. Следва и верижна злополука сред 5 леки автомобила на 400 м от изхода на тунела в посока Варна. В превозните средства има потърпевши и затиснати пътници.

При образователната обстановка ще се проведат действия за гасене на пожара и спасяване на хората. На потърпевшите ще бъде оказана първа здравна помощ, психологическа поддръжка на място и транспортиране до болнично заведение. Ще бъде основана краткотрайна организация за регулиране на придвижването в региона на произшествието, ръководство на светофарната уредба, вентилационната система, основаване на временна организация на придвижването и други Очаква се в симулацията да вземат участие над 50 души и специализирана техника.

Съвместното обучение на Министерство на вътрешните работи и АПИ ще се проведе в ремонтираната през 2017 година тръба за Варна на тунел „ Ечемишка “ на АМ „ Хемус “. Съоръжението е с дължина 775 м и е в употреба от 1984 година Сега тръбата е с модерни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при случай.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР