На 10 януари – петък, изтича срокът, в който животновъдите

...
На 10 януари – петък, изтича срокът, в който животновъдите
Коментари Харесай

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари

На 10 януари – петък, изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявки за разсрочване на заеми, дължими към фонд „ Земеделие “.

От опцията за отлагане на главницата и лихвата по предоставените заеми могат да се възползват птицевъди и свиневъди, получили заеми за фураж в интервала от 2008 до 2010 година Облекчението се отнася и за фермери, отглеждали едри и дребни преживни животни, на които са предоставени заеми за фураж от 2008, 2009, 2010 и 2012 година

Задълженията си ще могат да разсрочат единствено стопани, които през стопанската 2018/2019 година са отглеждали животни от същото направление, за което са получили заеми. Това се удостоверява с извлечение от Интегрираната осведомителна система ВетИС на БАБХ, а за животни, които не подлежат на идентификация – с писмо от формален ветеринарен доктор.

Припомняме, че с решение на управителния съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ се разсрочват заемите, отпуснати на животновъди през интервала 2008 – 2012 година Размерът на лихвата по отсрочването на отговорностите е в размер на 3 %. Не се позволява отлагане на заеми на кредитополучател, за който е намерено произвеждане по неплатежоспособност по реда на Търговския закон към датата на подписване на анекса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР