На 10 октомври беше осъществено първо посещение на фондация

...
На 10 октомври беше осъществено първо посещение на фондация
Коментари Харесай

Първо посещение при българската общност в Унгария на фондация Бъдеще 2008

На 10 октомври беше осъществено първо посещаване на фондация " Бъдеще 2008 " в лицето на ръководителя на организацията - Ивайло Ангелов при българската общественост в Унгария.



Председателят на силистренската патриотична организация беше посрещнат от Теодора Иванова, член на локалното българско сдружение в унгарската столица. Ивайло Ангелов подари цветнатуристическа карта на България и огромен български трикольор на общителните домакини в културния център, а те от своя страна подариха книги, издадени от локалната българска общественост.

Представителят на силистренското Неправителствени организации остана извънредно впечатлен от материалната база, с която разполагат нашите сънародници там и от доста положителното, толерантно отношение на унгарската страна към тях.

При тази първа историческа аудиенция на силистренската организация в Будапеща беше изразено предпочитание след обичайните към този момент станали дестинации за добруджанци като Румъния, Молдова и Украйна, и българската общественост в Унгария да бъде в бъдеще подпомагана за съхраняването на българските културни, фолклорни, езикови обичаи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР