На 10 и 11 март в София ще се проведе

...
На 10 и 11 март в София ще се проведе
Коментари Харесай

За първи път у нас - хакатон за технологии в спорта

На 10 и 11 март в София ще се организира първият за България състезателен хакатон. Домакин на новаторското софтуерно съревнование ще е Националната спортна академия " Васил Левски ", а събитието се обрисува да бъде доста забавно, както за почитатели на спорта, по този начин и за феновете на техниката и изобретенията. Целта на конкуренцията е екипи от програмисти, дизайнери, софтуерни инженери и всички, които обичат спорта, да основат нови решения, с които да отговорят на заложени тематики в следните шест категории :

- Спортни технологии, приложения и данни
- Спорт, музика и здраве
- Спортно обучение
- Спортни мобилни игри
- Спортни Интелигентни (SMART) Облекла
- Спорт и медия

За присъединяване в хакатона няма такса, както и възрастово ограничаване. Партньори на събитието са Министерството на младежта и спорта, Столична община и още над 20 организации. Състезанието е включено и в програмата на " София - европейска столица на спорта 2018 ". Паралелно с него ще се организира и Sport TECH конференция, на която ще бъдат споделени най-хубави практики и нововъведения в спорта и технологиите, които подкрепят напредъка на спортистите и ръководството. Сред поканените лектори са:

- Кирил Николов – Дизела - планински бегач, ултрамаратонец и състезателен ориентировач
- Мартин Куванджиев – софтуерен инженер и програмист, нееднократен победител на хакатон надпревари, и на надпреварата Space Challenge на НАСА, създал с екипа си фитнес апарат за в космоса
- Боян Петров - планинар, зоолог и еколог, който има изкачени 10 върха над 8000 метра, а общо 19 над 5000 м

Победителите в първото издание на Спортни хакатони България ги чакат страхотни награди изненади! Наградите са в 4 категории: Спортни Технологии, Екип " Предизвикай ", Спортни Иноватори и най-голямата премия е в категория ВИЗИЯ - СПОРТНИ ТЕХНОЛОГИИ.

Регистрацията към този момент е отворена, а тематиките са оповестени. Повече информация може да намерите на: http://sports-hackathons.org/bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР