На 10 април, най-смешната Радичковова творба ще бъде представена от

...
На 10 април, най-смешната Радичковова творба ще бъде представена от
Коментари Харесай

КИТОДАР представя РАДИЧКОВ ♥ Петък точно в 5

На 10 април, най-смешната Радичковова творба ще бъде показана от Китодар Тодоров в особено издание на предаването „ Петък тъкмо в пет “

♥ „ Някои считат, че човек върви с простотията си, други пък настояват противоположното - че простотията върви с индивида, така както той си върви и простотията върви с него; кихне ли, тя също стартира да киха, седне ли на някоя маса, тя също сяда до него, вземе ли да приказва, тя незабавно ще почне да приказва дружно с него и не е изключено даже да го надговори. “ 

Извънредното състояние в страната и света продължава да ни лимитира да се събираме и да се любуваме на културни събития дружно. Но с помощта на ентусиазма и наличието на духа у доста актьори и културни организации, събитията съумяха да се пренесат в интернет пространството, където можем да станем част от тях въпреки и от личния си дом.

Първоначалната концепция на издателство НИКЕ да показа онлайн с артиста Китодар Тодоров най-смешната книга на Радичков „ Водолей “ минава в две изключителни излъчвания онлайн. Каним всички да се посмеем дружно във виртуалното пространство и да разберем какъв брой може да е огромна човешката дивотия, и по какъв начин би трябвало да се спори с една ламя! Представянето на книгата ще съставлява премиерата на два нови епизода от предаването „ Петък тъкмо в пет “.  Епизодите са по текстовете „ За простотията “ и „ Не спори с ламята “ от Радичковия „ Водолей “. Разказите представят  голям брой причудливи характери и истории от родното място на Радичков и припомнят за чудесата от отминалите времена. 

Първият клип от предаването ще се излъчи на 10 април от 17 часа в Youtube канала (www.youtube.com) и фейсбук страницата (www.facebook.com/petukpet) на „ Петък тъкмо в пет “. Вторият клип очаквайте на 17 април от 17 часа в същите канали.

Книгата „ Водолей “ се появява за първи път през 1967 година и в нея откриваме първите линии за едни от най-обичаните пиеси на създателя „ Суматоха “ и „ Лазарица “. Настоящото издание излиза с фантастичните илюстрации на София Попйорданова.

Ако желаете да подкрепите издателство НИКЕ, бихте могли да извършите своята предварителна поръчка на книгата от уеб страницата izdatelstvonike.com с 30% отстъпка. 

Повече на: Издателство НИКЕ
Източник и изображения: izdatelstvonike.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР