На 10 април 2024 г. в Дом на културата Борис

...
На 10 април 2024 г. в Дом на културата Борис
Коментари Харесай

Група No More Many More играят „Виновни“ в Пловдив


На 10 април 2024 година в Дом на културата „ Борис Христов “ ще се играе спектакъла „ Виновни “ с присъединяване на Мариана Попова и Веселин Плачков. Началото е от 19:00ч. Билети се продават онлайн в мрежата на Ивентим и Грабо и на касата в Дома на културата.

Мариана Попова и Веселин Плачков показват един извънредно персонален и смешен роман за изборите, които ни дефинират и за които си плащаме в любовта и изкуството. Режисьор е Христо Мутафчиев.

Спектакълът е със специфичното присъединяване на група „ No More Many More “ – Методи Кръстев – китара и вокали; Радослав Гергов – перкусии и вокали; Иван Гатев – бас; Камен Александров – китара и Петър Александров – ударни.

Мариана Попова и Веселин Плачков, които са тандем и в живота, описват, че са имали от дълго време концепция да създадат нещо взаимно. Авторската режисура задава безапелационни и ясни въпроси – за какво стигнахме дотук, къде тъкмо стигнахме, къде желаеме да отидем и до по кое време ще продължаваме по този начин. И нещо значимо – до каква степен можем да стигнем, с цел да сме угодни на хората и до каква степен –  за да сме богоугодни. Спектакълът слага въпроси за безконечната битка на създателя със себе си и че да избягаш от себе си е най-трудното нещо на света.

„ Христо Мутафчиев не е режисьор, Веселин Плачков не е драматург, а аз самата не съм актриса, което също е значимо за посланието на постановката „ Виновни “. Така, ние безусловно отговаряме на комерсиалния аршин за България, където доста хора работят каквото не им е работа “, споделя Мариана Попова.

Идеята е спектакълът, с който към този момент пътуват из страната, да се развива във времето. Постановката визира остро голям брой проблеми в областта на изкуството и в нея се преплитат актьорска игра, танци, песни по забавен метод.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР