На 10.11.2022 година Българската агенция за кредитен рейтинг /БАКР/ потвърди

...
На 10.11.2022 година Българската агенция за кредитен рейтинг /БАКР/ потвърди
Коментари Харесай

БАКР: Община Варна e с устойчиво финансово развитие

На 10.11.2022 година Българската организация за кредитен рейтинг /БАКР/ удостовери още веднъж кредитния рейтинг на Варна: дълготраен - /ВВВ/ вероятност: постоянна, кратковременен - /А-3/. Членовете на Рейтинговия комитет са провели обстойна полемика за промените на финансовото положение на общината за петгодишен интервал и оценка на всички фактори. 

В отчета се показва, че през първото шестмесечие на годината Община Варна генерира позитивен действен резултат в размер на 43,2 млн. лева, който е с 15,6 % по-голям от този за съответния интервал на миналата година. Движението на личните доходи също е удобно, с годишен растеж от 8,9%. Към месец август т.г. Община Варна продължава да се характеризира с нулеви просрочени отговорности.

Стабилната вероятност към рейтингите на Община Варна отразява упованията за стабилно финансово развиване с превъзмогване на резултатите от коронавирус рецесията, показват специалистите. Доколкото рейтингът на общината е стеснен от рейтинга на Република България, позитивно въздействие върху него би могло да окаже вероятно покачване на държавния рейтинг.

БАКР е третата пълноправна рейтингова организация в Европейски Съюз, записана според правилник на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Присъдените от нея рейтинги важат в целия Европейски Съюз и са напълно равнопоставени с тези на останалите организации, приети от Европейския орган за скъпи бумаги и пазари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР