На 1 юли, в 17.00 часа на Дондуков“ 2 държавният

...
На 1 юли, в 17.00 часа на Дондуков“ 2 държавният
Коментари Харесай

Радев връчва мандата на кандидата за премиер на ПП на 1 юли

На 1 юли, в 17.00 часа на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 47-ото Народно заседание – тази на “Продължаваме промяната”, за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент. Това оповестиха от президентството.

Президентът Румен Радев разгласи завършек на консултациите, без да е съумял да се види с „ Продължаваме Промяната ” и Българска социалистическа партия. Така процедурата приключи с казус и най-голямата партия в Народното събрание ще получи мандат, без да е била преди този момент на диалог с президента.

Към момента от “Продължаваме Промяната” водят договаряния със своите някогашни съдружни сътрудници за сформиране на държавно управление.

В сряда след съвещание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на Българска социалистическа партия, левицата взе решение да се отдръпна от договарянията с “Продължаваме промяната” за нов кабинет, ако те не излъчат друга номинация за министър председател, друга от тази на досегашния министър-председател Кирил Петков.

След приемане на мандата от “Продължаваме Промяната” имат седемдневен период, с цел да излъчат проектокабинет.

В случай, че не съумеят, Конституцията планува идващият мандат да отиде при ГЕРБ-СДС – като втора по бройка партия в Парламента. Те към този момент обявиха, че ще го върнат назад, незабавно щом го получат. Това значи, че президентът ще би трябвало да връчи третият мандат на партия по негова преценка.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР