На 1 юли принцеса Даяна щеше да навърши 60 години.

...
На 1 юли принцеса Даяна щеше да навърши 60 години.
Коментари Харесай

15 неща, с които принцеса Даяна ВЗРИВИ кралското семейство

На 1 юли принцеса Даяна щеше да навърши 60 години. „ Кралицата на човешките сърца “, както я назоваха, почина в автомобилна злополука в Париж на 31 август 1997 година Но годините не са изтрили загатна за принцесата на Уелс - за доста хора по света тя към момента е най-обичаната фигура на английското кралско семейство. За Даяна се вършат филми и телевизионни излъчвания, а нейният жанр на обличане към момента въодушевява както дизайнерите, по този начин и модата. И то не от нулата, тъй като по едно време Даяна беше, както биха споделили през днешния ден, същинска новаторка.

Припомняме по какъв начин Даяна промени стилните правила на кралското семейство и реформира протокола за облекло.

1. Тя вкара черния цвят в дрешника си

Принцеса Даяна постоянно носеше черни тоалети, което провокира рецензии в медиите. Черното е задоволително за представители на кралския двор по време на печал. В последна сметка това беше единственият цвят, който кралица Виктория носеше десетилетия след гибелта на брачна половинка си. Но Даяна постоянно избираше черни рокли за формалните си визити на развлекателни събития. Например, тя избра черна кадифена рокля с голи плещи за посещаване в Белия дом през 1985 година, където бе танцувала с артиста Джон Траволта - фотографията тогава се популяризира из всички международни медии. Черна беше и фамозната „ рокля на отмъщението “ - следващият тоалет с голи плещи, който Даяна облече на идващия ден след скандалното изявление с принц Чарлз, в което той призна за невярност.

2. Тя подцени ръкавиците

Носенето на ръкавици беше свещена традиция за кралското семейство - най-малко до появяването на принцеса Даяна. Например, съвсем постоянно ги поставя кралица Елизабет II. Ръкавиците постоянно са изпълнявали практическа функционалност - те са предоставяли един тип „ преграда “ при здрависване. Но Диана се отхвърли този аксесоар, тъй като обичаше да контактува с хора, срещайки се с тях, заради което на доста публични събития принцесата се появяваше без тази детайлност в дрешника.

3. Не обичаше шапки

Друга основна част от кралския дрешник са шапките. Представителите на кралския двор бяха задължени да ги носят съвсем при всеки формален мотив и това идваше от доста остаряла традиция, съгласно която дамите би трябвало да покриват косата си. Но Даяна явно не беше последовател на остарелите правила. Когато един път я попитаха за какво спря да носи шапки, тя отговори: „ Трудно е да прегърнеш дете в шапка “.

4. Предпочиташе панталони

Момичетата в кралското семейство са били обучавани да се обличат с рокли, само че през 80-те години се случи power dressing и костюмите с панталони бяха на мода. На публични събития Даяна се появяваше в смокинг, само че в свободното си време постоянно носеше спортни панталони, дънки и гащеризони.

5. Не спазваше правилото „ за подобаващата дължина “

Ако при започване на връзката й с Чарлз пресата постоянно наричаше Даяна скромна и срамежлива, то по време на живота си в кралското семейство принцесата на Уелс се трансформира в смела и уверена (поне публично) жена и същинска фешън икона. Нейното отменяне на рокли с дължина до коляното, които се смятат за подобаващи за дамите от кралското семейство, също изигра роля за това - Даяна стартира да носи по-къси тоалети.

6. Обичаше яркия маникюр

Жените от кралското семейство постоянно носят безпристрастен прозрачен маникюр или въобще не поставят лак. На публични и кралски събития е разрешено да се появява единствено с натурален маникюр. Добре знае се, че кралица Елизабет избира лак с физически цвят и това е в действие от десетилетия. Но принцеса Даяна постоянно боядисваше ноктите си с червен лак, появявайки се обществено с подобен маникюр.

7. Експериментираше с грим 

Принцеса Даяна постоянно експериментираше с грима си, което е недопустимо като цяло за дами от кралското семейство. Например през годините тя слагаше синя очна линия, която съвършено допълваше очите й, до момента в който кралските особи се предизвикват да изберат подреден и безпристрастен грим, който акцентира естествения тип.

8. Обличаше се повърхностно

Даяна постоянно залагаше на ежедневни тоалети, които тогава се смятаха за несъответствуващи за кралски особи. Те бяха задължени да носят дълги поли и блузи или рокли, без значение какъв брой неподходящи са изискванията на местата, където вървят. Но Даяна постоянно избираше ежедневни тоалети, които бяха по-подходящи за случая, в сравнение с публично облекло. По целия свят бяха публикувани фотосите, в които тя бе уловена да се движи из непочистено минно поле в опустошената от войната Ангола в бяла блуза и бронежилетка. Тя също постоянно носеше велосипедни клинове и суичъри, когато се отправяше по персонални каузи в Лондон.

9. Носеше рокли с деколтета

Представители на кралското семейство не са носели откровени тоалети. Но Даяна освен се опълчи на това предписание, само че и прибегна до лична хватка - използваше чанта плик, тъй че при излизане от колата да не разрешава на фотографите да „ погледнат “ в деколтето й.

10. Носеше рокли с голи плещи

Друг жанр, който не беше приветстван в кралското семейство, са роклите с открити рамена. Но във вечерния дрешник на Даяна такива рокли се срещаха много постоянно и принцесата постоянно изглеждаше елегантна в тях. Тя незабавно уточни стилните си желания, тъй като един от най-известните тоалети бе нейната рокля от тафта The Emanuels за първата й публична обществена изява с принц Чарлз.
 Продадоха на търг за 50 000 паунда колата на лейди Даяна Продадоха на търг за 50 000 паунда колата на лейди Даяна
Ford Escort, който в миналото е принадлежал на лейди Даяна, принцеса на Уелс, е продаден във вторник на южноамерикански музей за повече от...

11. Носеше тиара като диадема

Принцеса Даяна беше известна освен с това, че е дръзка, само че и с това, че е извънредно изобретателна мода. Тя изиска да промени доста от своите тоалети или стилизира едно и също нещо по разнообразни способи. Експериментите й с бижута са изключително запаметяващи се: от тиара тя правеше огърлица и назад – от огърлица тиара. За появяването си през 1985 година в Мелбърн, Австралия, принцеса Даяна избра колие с изумруд и елмаз, само че го носеше като диадема. Своенравното решение се укрепва от обстоятелството, че тази огърлица бе сватбени й подарък от кралицата. Предполага се, че Елизабет II не е очаквала, че Даяна ще преработи скъпоценното украшение по собствен усет.

12. Носеше бикини

Кралските особи постоянно би трябвало да се обличат по избран метод, защото съставляват фамилията, където и да отидат. Но принцеса Даяна постоянно носеше бикини по празниците, без да се пробва да се скрие от папараците, които я преследваха. За тази плажна мода Даяна също постоянно беше подложена на критика.

13. Отказа се от чорапогащниците
 Принц Хари и Меган се връщат във Англия за малко Принц Хари и Меган се връщат във Англия за малко
Принц Хари и Меган Маркъл ще се върнат за малко в Лондон, оповестяват източници, близки до фамилията, представени от Daily Mail. Двойкат...

Винаги е целесъобразно кралските дами да носят чорапогащи. Това предписание се съблюдава и през днешния ден от Кейт Мидълтън, която носи тънки транспарантни чорапогащи. Меган Маркъл незабавно попадна в заглавията, когато подцени това предписание при оповестяване на годежа си с принц Хари. Но доста преди този момент принцеса Даяна беше оспорила това предписание. Тя постоянно се появяваше на обществено място с голи крайници, хванали загар.

14. Носеше тъкани, които елементарно се мачкат

Тъй като кралските особи постоянно са в очите на обществеността и се снимат, където и да се намират, те заобикалят тъкани, които елементарно се мачкат или набръчкват, и изберат по-плътни и тежки материи. Но принцеса Даяна не се опасяваше от този риск и постоянно носеше коприна и лен. Дори сватбената й рокля, която през днешния ден е емблематична, беше подложена на критика, че е направена от мачкаем плат.

15. Носеше деним

Днес този облик на Даяна също се счита за фетиш и към момента се копира, само че появяването й един път на мач по поло с дънки и каубойски ботуши - ясни знаци на американската, а не на английската просвета - се трансформира в сензация, граничеща със скандал. Днес отношението към дънките в кралското семейство е по-спокойно.

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР