На 1 януари председателят на КНР Си Дзинпин и президентът

...
На 1 януари председателят на КНР Си Дзинпин и президентът
Коментари Харесай

Лидерите на Китай и САЩ си размениха поздравления по повод 45-годишнината от установяването на дипломатическите отношения

На 1 януари ръководителят на КНР Си Дзинпин и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън си размениха приветствени телеграми във връзка 45-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.

Си Дзинпин уточни, че това събитие е основно в историята на двустранните и на интернационалните връзки. През последните 45 години връзките на Пекин и Вашингтон претърпяха голям брой превратности, само че не престават да се развиват с взор към бъдещето, което освен усъвършенства благосъстоянието на китайския и американския нации, само че и предизвиква мира, стабилността и просперитета на света. Историята продължава да потвърждава, че придържането към взаимно почитание, спокойно взаимно битие и взаимноизгодно съдействие е верният път, по който да вървят китайско-американските връзки. Това би трябвало да се трансформира в общо изпитание на двете страни, споделя Си Дзинпин и прибавя, че е подготвен да продължи да работи с президента Байдън за поощряване на двустранните връзки.

Джо Байдън споделя в телеграмата си, че след установяването на дипломатически връзки през 1979 година връзките сред Пекин и Вашингтон предизвикват просперитета и опциите на Съединените щати, Китай и света. Той декларира, че е „ зает с виновното ръководство на тези значими връзки с Китай “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР