На 1 септември от 12:00 ч. в Малка конферента зала

...
На 1 септември от 12:00 ч. в Малка конферента зала
Коментари Харесай

Община Пловдив представя проект за създаване на център за интегрирани социални и здравни услуги

На 1 септември от 12:00 ч. в Малка конферента зала в Дом на културата „ Борис Христов “ ще бъде показан план за основаване на център за интегрирани обществени и здравни услуги на едно гише в кв. Столипиново.

Проект№ BGLD-3.002-0006-C01 „ Създаване на Център за интегрирани обществени и здравни услуги на едно гише в кв. Столипиново “ се финансира по Програма „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “,  чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство  2014-2021 г. – . Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 2 310 451.09 лева

Програмен оператор на плана е Министерство на образованието и науката, а сътрудници са Фондация за районно развиване Рома – Пловдив и Норсенсус Медиафорум – Норвегия. Срокът на осъществяване е 24 месеца  /11.04.2022 година – 30.04.2024 г./

Проектът цели осъществяването на необятна стратегия за обществено икономическо включване на уязвими етнически групи в квартал Столипиново, предоставяйки усъвършенстван достъп до административни, обществени, просветителни и здравни услуги посредством построяването на център за услуги на едно гише. Центърът ще вкара нов метод за даване на съществени услуги на жителите на Столипиново в неравностойно състояние.

В резултат от дейностите на плана ще бъдатосигурени 13 работни места на цялостно работно време и 4 на ненапълно. Социалната инфраструктура в квартала ще бъде усъвършенствана посредством построяването на нова административна постройка, в която да се дават на едно място административни, обществени, здравни и просветителни услуги. Чрез образуване на публични разисквания и групови полемики с присъединяване на представители на локалната общинска администрация на регион „ Източен “, посредством спортни и културни събития, годишен състезателен фестивал, квалификационни курсове съгласно потребността и мотивацията, ще се цели повишение на присъединяване на ромите в публичния живот, както и във вземането на решения, засягащи общността.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР