На 1 саниран кв. м във Варна преброих 7-8 грешки.

...
На 1 саниран кв. м във Варна преброих 7-8 грешки.
Коментари Харесай

Архитект: Има голям риск от връщане на пари при предстоящото саниране

На 1 саниран кв. м във Варна преброих 7-8 неточности. Масово строителите нарушават обикновени правила, които и децата съблюдават при лепенето на хартия в блокчетата. В резултат на всичко това санирани здания се охлаждат, вместо противоположното.

Това описа в предаването (О)позиция на Segabg.com проектант Стефан Цонев, заместник-председател на Управителния съвет на Алианса за висока строителна просвета. Алиансът излезе с на практика препоръки към етажната благосъстоятелност по какъв начин да се следи за качеството на саниране и приготвя интернационална конференция за съответни положителни практики на прага на новата стратегия за саниране.

При санирането топлоизолацията всеобщо се залепя с точки, вместо лепилото да се слага по края на плоскостите, както децата лепят в блокчетата си.

" Разстоянието сред топката, топлоизолацията и стената е огромно и разрешава придвижване на въздуха. Колкото по-висока е постройката, толкоз по-силен коминен резултат се основава. Това изстудява постройката ", описа проектант Цонев.

Студените стени водят до кондензация и поява на гъбички и плесен. За всичко това могат да се посочат съответни образци със санирани здания, споделя още експертът. Движението на въздуха сред топлоизолация и стена основава предпоставки и за елементарно разгаряне на пожари.

" Близо 10 години тече тази стратегия, в Министерство на регионалното развитие няма никакъв разбор. Да се пуска втори стадий без разбор е безконтролно “, разяснява Цонев.

Според него при идното саниране на жилищни здания по проекта за възобновяване и резистентност ще има доста огромен риск от връщане на пари, тъй като постройките няма да могат да потвърдят минималните 30% икономисване на сила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР