На 1 октомври с изцяло нов салон и премиерни постановки

...
На 1 октомври с изцяло нов салон и премиерни постановки
Коментари Харесай

Сатиричният театър посреща зрители с изцяло нов салон и премиери на 1 октомври

На 1 октомври с напълно нов салон и премиерни постановки стартира сезонът в Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов ". Билети към този момент ще могат да се купуват и с мобилно приложение, а на касата ще има съветник, който ще оказва помощ на хората при избора на постановките. Сезонът стартира с премиерата на " Том Сойер и Хъкълбери Фин " и постановката " Терапевти ".

Нови пердета, заменена звучност и съвременна зала ще посрещнат феновете в Сатиричния спектакъл през новия сезон. Загубени са единствено 28 места от досегашните 512. По думите на архитекта на залата, с новата визия се основава комфорта на един съвременен спектакъл, който се подрежда до залите в Европа.
Проф. Бойко Кадинов, проектант на залата: Това не е пластична интервенция, която единствено сменя макиажа, а една цялостна промяна и бих споделил поклон към актуалните благоприятни условия на театъра. Може да си избереш място и не си фаворизиран или ощетен по тази причина, че си на първи или финален ред. Смея да кажа, че всички са еднообразно доближени. Калин Сърменов, шеф на Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов ": За мен е значимо фенът като пристигна да изпита наслаждение от това, че идва, да е прекарване освен представлението. Усещането, че влиза в един различен свят, в който всички мислят за него, а не за себе си.
До края на годината следва откриването и на още една нова сцена с над 70 места - Бившия клуб на Сатиричния спектакъл.
Калин Сърменов, шеф на Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов ": Да върна неговата популярност. Това бяха едни божествени мигове, където се събираха всичките актьори и правеха представления. Иска ми се да стане трета сцена на Сатирата.
През новия сезон ще има особено място, което да припомня за основателите и вдъхновителите на Сатиричния спектакъл. Част от новите седалки носят имената на комедийни артисти, отдали живота си на Сатиричния спектакъл. Сред тях са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Нейчо Попов и Невена Коканова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР