На 1 октомври президентът Румен Радев ще бъде домакин на

...
На 1 октомври президентът Румен Радев ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 19.09.2022 г.


На 1 октомври президентът Румен Радев ще бъде хазаин на гала за формалното стартиране на газовата връзка с Гърция, оповестиха от пресцентъра на президента.

" На 1 октомври, събота, президентът Румен Радев ще бъде хазаин на церемонията във връзка формалното въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България ", оповестиха от пресцентъра на президента.

Събитието ще се организира в зала 3 на Националния замък на културата в София, става още ясно от известието, публикувано до медиите.

Министерски съвет направи промени в управлението на КЗП. За ръководител е определен Стоил Алипиев, а за членове - Ангел Джалев и Константин Арабаджиев.

До момента са дарени 660 000 лева за наводнените карловски села. Това разгласи кметът на Карлово Емил Кабаиванов в „ Интервюто в Новините на NOVA ".

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов разяснява в " Още от деня ", че съгласно него няма да има проблем България да съблюдава рекомендацията на Европейска комисия като понижи потреблението на електрическа енергия с 15%, а бизнесът ще се оправи с тази обстановка. Той посочи, че става дума за цялостното ползване в страната, а не за избрана компания.

Дружеството " Булгаргаз " е подписало в допълнение съглашение с " Газтрейд " за потребление на терминала за полутечен природен газ в Александруполис, оповестяват от компанията в информация на уеб страницата си.

Бях си сложил един период за пенсиониране, когато видя Автомагистрала „ Хемус “ подготвена. „ Струма “ я унищожиха, само че ще стане, и „ с Хемус “ пробваха, само че доста беше направено и там. Две години безпорядък, застой, пустота. Това съобщи водачът на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с гласоподаватели в Костинброд.

Простете, че пропуснах, само че какво се случи с шествието “Заедно за самостоятелна България ” в центъра на София през вчерашния ден? Събраха ли се 5-10 хиляди симпатизанти на “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ”?
Питам, щото по новините и по уеб страниците нищо не загатнаха. Предполагам, че с изключение на симпатизантите на “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ”, в шествието са се присъединили и симпатизантите на Българска социалистическа партия. Поне по този начин има някаква логичност. Нали трите партии се явяват на изборите, с цел да завоюват парламентарно болшинство? Защо се събират единствено симпатизантите на двете партии и се неглижира третият съдружен сътрудник? Аз нямам отговор.

Екипите на " Спешна здравна помощ " в Бургаска област излязоха на сигнален митинг.

КНСБ излезе на митинг и стартира национална акция под наслов „ Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията “. Синдикатът упорства за повишение на приходите и предприемане на ограничения за преодоляване на инфлацията и излизане от икономическата рецесия, заяви бТВ.

На добър час през новата академична година пожела министър-председателят Гълъб Донев на студентите от Университета за национално и международно стопанство в София. На тържествената гала преди началото на образователния развой министър председателят напомни посланието за непрестанен блян към рационализиране, което създателят на университета проф. Стефан Бобчев е завещал на бъдещите генерации.

На 26 септември в зала 3 на НДК ще бъде показана новата книга на Иван Костов – министър председател на България в интервала 1997 – 2001 година. Озаглавена е „ Политиката от вътрешната страна “. Той приказва за първи път за нея пред БНР.

Актьорът Досьо Досев умря на 88-годишна възраст. Това заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на близки на актьора.

Голямото закъснение в развиването на градовете не е в тяхното обмисляне, а в построяването им. Визиите за града не са картинки, а осъществяване, което значи, че градското развиване приключва с неговата реализация. Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков при присъединяване си в Urban Development Forum през днешния ден.

Европроекти за милиарди левове са подбирани за одит еднолично от дълготраен кадър на ГЕРБ и Борисов, излиза наяве от сигнал до „ Продължаваме промяната “ въз основата на данни за последните години. Порочната процедура е прекратена от държавното управление на Политическа партия, само че е обновена от служебния кабинет посредством Добринка Михайлова, върната на длъжността и.д. шеф на дирекция “Одити на средства по районни политики ”. Тя има дългогодишна кариера в държавните управления на Бойко Борисов. По време на първия кабинет на ГЕРБ Михайлова заема длъжността изпълнителен шеф в организацията „ Одит на средства на Европейски Съюз “. В обсега на работата ѝ попадат планове като санирането в Хасково, в което взе участие цялото семейство на Делян Добрев.

Българският институт за правни начинания (БИПИ) е изготвил разбор на нормативната рамка и институционалната процедура при назначението на ръководители в обществената администрация. БИПИ насочва рецензии, касаещи публичността и процедурните условия за заемане на съответната служба.

„ Първото нещо, което би трябвало да бъде направено час по-скоро, е да бъдат категоризирани уязвимите групи, към които да бъдат ориентирани механизмите за подкрепяне и механизмите за превъзмогване на натрупващите се рецесии. Следващото нещо, което е доста значимо да се направи във времето, е да можем час по-скоро да оценим и картографираме ресурсите на България, с цел да скъсим пътят им и потреблението им в стопанската система, тъй че тя в действителност да има един по-постоянен ритъм на напредък. И не трябва да забравяме, че от страна на енергетиката е належащо час по-скоро да стартираме 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй ”. Това разяснява Любомир Каримански от Има Такъв Народ, в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Нов отчет на Кремъл чертае усилването на кибервойната против НАТО и Евросъюза. До него се стигнало след огромните загуби на съветската войска по фронтовете в Украйна. Президентът Владимир Путин бил гневен на военното управление в Москва, което се провалило в интервенциите против Украйна, което довело Русия до ръба на стопански, политически и обществен срив.

„ Лидерите на шест страни не са поканени през днешния ден на изпращането на кралицата на Англия. Русия се оказва в една група със Сирия, с Венецуела, с Афганистан. Но, пък са поканени Северна Корея и Иран. Русия попада в тези страни, които сега „ се радват ” на невиждана изолираност. Над 500 водачи сега са в Лондон ”. Това разяснява Владимир Чуков, интернационален анализатор, в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Пожар е избухнал преди минути във вагон на влака Монтана-Бойчиновци, заяви BulNews.

Над 1500 декара лозови масиви е унищожила бурята, която се развихри в събота в Поморие. Щетите за земеделските производители са 95%, а съгласно първични калкулации унищожената продукция е над 1 500 000 тона. Освен продукцията, унищожени са трайни насаждения и съпътстващите към тях структури. В черноморския град продължава частичното бедствено състояние.

Може ли България да остане без газ или за семейства и бизнеси да се вкара режим на тока? Бившият финансов министър Симеон Дянков сподели в ефира на NOVA, че „ има действителна заплаха градове в България да останат без електричество ”. " България ще има газ през зимата, и освен това на търпими цени ", увери в студиото на „ На Фокус ” министърът на стопанската система Никола Стоянов.

България към този момент не поддържа черен лист на глобените от Съединени американски щати за корупция и обвързваните с тях 64 компании, откри инспекция на " Сега ". Така, година откакто Съединени американски щати глобиха по закона " Магнитски " Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков и служебното държавно управление ги вкара в черен лист, за тях тук действително няма никакви последствия.

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР