На 1 май тази година внезапно издъхна доц. Веселин Кметов

...
На 1 май тази година внезапно издъхна доц. Веселин Кметов
Коментари Харесай

Внезапно издъхна известен преподавател и декан от ПУ

На 1 май тази година ненадейно издъхна доцент Веселин Кметов - декан на Химическия факултет на Пловдивския университет. Само на 60 години, той беше в разцвета на научната и академичната си кариера, готвеше нови изявления за интернационалните издания, даваше всичко от себе си за Пловдивския университет, в който построи целия си професионален път.

" Ние, най-близките му, още се борим да приемем тази вест, написа журналистът Веселина Божилова, сестра на брачната половинка му. Той издъхна напълно внезапно в Аликанте, Испания, където четеше лекции по интернационален продан с тамошния университет. Формалностите ни затрудняват да обявим дата за поклонението, надяваме се да излезем по-скоро от тази спомагателна кошмарна действителност.

Веселин беше най-светлият, добър, ухилен, образован човек, постоянно подготвен да помогне, да изясни, да направи нещо. Беше прелестен брачен партньор, татко и дядо! Все още ни е мъчно да приказваме за него в минало време, тъй като си остава част от обичаните хора, част от живота ни.

Загубата ни е голяма. Сякаш някой го открадна от нас ", приключва Веселина Божилова.

Екипът на GlasNews изрича най-искрените си съболезнования на фамилията на Веселин Кметов и неговите другари. Да е ярък пътят му!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР