На 1 март китайският председател Си Дзинпин проведе разговор с

...
На 1 март китайският председател Си Дзинпин проведе разговор с
Коментари Харесай

Държавният глава на Китай се срещна с беларуския президент

На 1 март китайският ръководител Си Дзинпин организира диалог с президента на Беларус Александър Лукашенко, който от през вчерашния ден е на държавно посещаване в Пекин.

„ През септември предходната година в Самарканд взаимно обявихме построяването на всеобхватно стратегическо партньорство сред двете страни, което даде мощен подтик на двустранното съдействие. Китай е подготвен да работи с Беларус за поощряване на здравословното и устойчиво развиване на двустранните връзки на високо равнище “, съобщи китайският ръководител.

Китай и Беларус поддържат обичайно другарство и политическо взаимно доверие. Китай високо прави оценка позицията на Беларус по въпроси, свързани с Тайван, Синдзян, Хонконг и правата на индивида, акцентира още Си Дзинпин.

И двете страни са бранители на интернационалната правдивост и тъждество. Пекин и в бъдеще ще ускори съдействието с Беларус в границите на Организация на обединените нации и на други многостранни интернационалните организации, за взаимно справяне с световните провокации и създаване на общественост на споделена орис, съобщи китайският водач.

От своя страна Лукашенко съобщи, че под управлението на Си Дзинпин Китай ще продължи да реализира нови достижения в развиването си. Беларус е подготвен да работи с Китай за поддържане на интернационалната и районната сигурност и непоклатимост. „ Пожелавам цялостен триумф на идните сесии на ОСНП и Наказателен кодекс на КНПКС и имам вяра, че това ще окаже огромно въздействие върху бъдещето на Китай и на света “, споделя още водачът на Беларус.

Двамата държавни глави обмениха отзиви и по въпроса за рецесията в Украйна, както и по редица други значими проблеми.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР