На 1 февруари 2022 година започва новата лунна година по

...
На 1 февруари 2022 година започва новата лунна година по
Коментари Харесай

Годината на водния тигър започва днес

На 1 февруари 2022 година стартира новата лунна година по китайския зодиак – годината на водния тигър. Китайската Нова година, наричана още пролетен или лунен фестивал, продължава седмица. Традиционно фамилиите се събират за този мотив: има доста добра храна и децата получават парични дарове в червени пакети.

Има разнообразни митове. Една от тях е, по какъв начин Нефритеният император един път седял при реката и викал разнообразни животни при себе си, с цел да отпразнува новата година с тях. Постепенно се явили дванадесетте животни от знаците на китайския зодиак. Редът, в който са пристигнали животните, е същият ред, в който се редуват знаците на зодиака и през днешния ден.

На знаците на зодиака също се приписва обособен детайл: огън, вода, метал, земя и дърво. В резултат на това идентични комбинации от зодиакални знаци и детайли се срещат единствено на всеки 60 години.

2022 година е на водния тигър: третото животно от китайския зодиак. Според легендата, той пристигнал трети по ред на брега на реката при Нефритения император. Годината ще бъде белязана от стихията на водата. Това значи еластичност и неприкритост, рационалност и самостоятелност. Всички мощни черти, които могат да бъдат свързани с тигъра. В текстове от династията Хан (от 206 до 220 година от н.е.) тигърът се назовава „ цар на всички живи същества “. Причината, заради която лъвът не е боготворен като цар, както на Запад, е че е имало доста тигри в античен Китай, до момента в който лъвовете са били съвсем незнайни.

Годината дава обещание да бъде удобна, вълнуваща и изпълнена с доста събития. Шансовете за триумф са доста позитивни. Но също по този начин е целесъобразно да се носят амулети за шанс – фигурки на тигър да вземем за пример. Цветовете, които дават обещание шанс са синьо, сиво, бяло и оранжево. Добрите цифри са 1, 3 и 4. Важни направления са юг, север и изток. Цветята, предопределени да носят наслада и благословии, са жълтата лилия и метличината.

Внимание и нерешителност са нужни през годината, тъй като тигърът също значи нещо непредвидено, ненадейно. Ето за какво е целесъобразно за родените в годината на тигъра, само че и за другите знаци на зодиака, да се преценяват със следните аспекти: В годината на тигъра кафявият цвят и числата 6, 7 и 8 би трябвало да се заобикалят колкото е допустимо повече. Месеците януари, април и май също би трябвало да се третират с нараснало внимание. Точно както могат да се реализиран обилни облаги, има риск всичко да бъде изгубено с един размах. Поради това е целесъобразно да се вършат хранителни запаси и по-специално да се натрупват финансови запаси. Това води до повече сигурност и успокоение.

За сферите на брака, любовта, фамилията и партньорствата 2022 е значима година. Решенията би трябвало да се вземат дружно, с цел да се избегнат разногласия. На здравето също би трябвало да се обръща нужното внимание.

Годината на водния тигър носи ян водна сила, което значи непрекъснато течаща вода. Тази сила значи витална и жива сила. Използвайте тази година, с цел да извършите нови проекти и да осъществите задачите си. За да бъде тази година сполучлива, бъдете смели и мислете стратегически. Може да се осъществя триумф през годината, без значение в коя област и от кой зодиакален знак, само че въпреки всичко мотото на тигъра е: „ Ако не рискуваш, нищо няма да спечелиш! “
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР