На 1 април, с огромен успех премина гостуването на Русенския

...
На 1 април, с огромен успех премина гостуването на Русенския
Коментари Харесай

Светлин Русев и фестивалният оркестър „взривиха“ букурещката публика

На 1 април, с голям триумф мина гостуването на Русенския фестивален оркестър в фамозната зала „ Атенеум “ в Букурещ, Румъния.
Под вещото дирижиране на Маестро Емил Табаков оркестърът предложи атрактивна стратегия с произведения от П. Владигеров, С. Прокофиев и И. Стравински, поднесени с високия професионализъм и художествено майсторство на симфониците. Бурните овации и крясъци „ Брави! “, доведоха до финалния бис на концерта с добре познатото в Румъния „ Хоро стакато “ на Динику – Владигеров.
Публиката изпрати на крайници Светлин Русев, след изключителното по своята виртуозност, майсторство и инструментална сила осъществяване, което сервира с Втория цигулков концерт от Сергей Прокофиев, последвано от продължителни овации и два впечатляващи концертни биса.
Сред присъстващите на концерта публични лица бяха Посланикът на България в Букурещ Тодор Чуров, както и Раду Горинчои от Министерството на външните работи на Румъния и Национален координатор за Румънското председателство на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, както и управлението на Букурещката филхармония „ Джордже Енеску “.
Делови диалози се организираха с Йосиф Йон Прунер – артистичен шеф на Букурещката филхармония „ Джордже Енеску “, за бъдещо партньорство както с МФ „ Мартенски музикални дни “ и Община Русе, по този начин и с Маестро Емил Табаков и Светлин Русев. Събитието бе отразено от Румънското национално радио.
Цветя на изпълнителите бяха поднесени от Пламен Стоилов – Кмет на Община Русе, от Посланика на България в Букурещ, Тодор Чуров, от Букурещката филхармония и от НУИ „ Проф. В. Стоянов “.
Гостуването на Фестивалния оркестър на сцената на зала „ Атенеум “ в Букурещ се реализира с поддръжката на Фондация „ Русе – град на свободния дух “, в партньорство с Букурещката филхармония „ Дж. Енеску “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР