На 07 и 08 ноември 2019 г. в Аула Магна

...
На 07 и 08 ноември 2019 г. в Аула Магна
Коментари Харесай

Форум Креативност и иновации в образованието ще се проведе в СУ Св. Климент Охридски

На 07 и 08 ноември 2019 година в Аула Магна на Ректората на СУ “Св. Климент Охридски ” ще се организира научно-практически конгрес “Креативност и нововъведения в образованието ”. На събитието ще бъде показан опитът на откриватели и практици от новаторски детски градини и учебни заведения в България, Съединени американски щати, Англия, Канада, Индия, Холандия, Китай и Норвегия. Водещ на форума ще е доцент д.н. Данаил Данов.
Една трета от запитаните учители, шефове и родителите желаят регламентиране на процедура за основаване на новаторски детски градини, сочат предварителните данни от изследване, стартирало на 1 ноември 2019 година, което е проведено от преподаватели, студенти от ФНОИ на СУ “Св. Климент Охридски ”. Приблизително 400 учебни заведения в цялата страна са новаторски, само че такава опция за детските градини към момента не съществува.
Важна част от програмата са предварителните полемики по работни групи, планувани за следобеда на 07.11.2019. Участниците в тях ще формулират оферти за това по какъв начин да се улесни въвеждането на нововъведенията и да се насърчи творчеството в детската градина, началното и междинното учебно заведение. Работната група за предучилищно обучение ще даде оферти за основаване на процедура за новаторски детски градини. Тези рекомендации ще бъдат показани на форума - на 08.11.2019 - и ще бъдат изпратени до Министерството на образованието и науката.
Програмата на събитието включва още показване на опита на щата Южна Каролина - Съединени американски щати в политиките за креативност и нововъведения в образованието, както и въвеждането на Монтесори педагогиката в държавните учебни заведения - от страна на световноизвестния откривател - проф. доктор Брук Кулкласур, шеф на изследователския институт “Ралей ” към университета “Фърман ”. Отговори на въпроса “Има ли потребност образованието от ”нова вълна ”? ” ще дава просветителният футурист от Англия - Грег Ботрил, създател на книгата “Може ли да отида и играя? ” Тенденциите в норвежкото гимназиално обучение ще показа Камила Милър, преподавател в Монтесори гимназия и член на Борда на шефовете на Монтесори Европа. Специално място на форума е отделено на осъществени и идни новаторски педагогичен практики в България, реализирани от студенти и преподаватели на СУ.
Форумът се провежда от преподаватели от Факултета по науки за образованието и изкуствата на СУ “Св. Климент Охридски ”, както и от студенти, приключили стратегии за следдипломни квалификации в региона на Монтесори-педагогиката и медийно-дигиталната просветеност, предлагани към този момент четвърта година от най-старото висше образователно заведение у нас.
Повече информация за лекторите, работните групи и работилниците може да научите тук:
www.montessoriforteachers.net,
https://www.facebook.com/events/527314721158754/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР