На 06.10 в Народна библиотека Иван Вазов, Пловдив от 18:00

...
На 06.10 в Народна библиотека Иван Вазов, Пловдив от 18:00
Коментари Харесай

Семейството приключенци Антон и Пламена представят първата с...

На 06.10 в Народна библиотека " Иван Вазов ", Пловдив от 18:00 ч. Антон и Пламена Нашеви ще показват дебютната си книга „ Стъпки към непознатото. От Африка до Южна Америка “.

Семейството приключенци живеят в провинцията на Замбия шест месеца без непрекъснат ток, течаща вода и интернет, което им оказва помощ напълно да се потопят в локалният метод на живот. Възможността да живеят измежду племе им дава късмет да опознаят пъстрият обичай и просвета, които преплетени с доста забавни обстоятелства разкриват в книгата си. Съпреживяват сложният метод на живот на локалните и се борят да го подобрят.



От живота по тези земи осъзнават какъв брой малко му би трябвало на човек, с цел да е същински благополучен и схващат, че даже с боси крачета децата в замбийската провинция са родени гении. Научават за какво, който един път е видял Африка, се е влюбил в нея за цялостен живот. След като се завръщат на родна земя, вземат решение да се отдадат на още завършения и още веднъж се подготвят за път.



В Южна Америка изминават почти 10 000 км в Чили, Боливия, Перу, Еквадор и Колумбия с рисково невисок бюджет. Срещат се с далечни племена, спят в домовете на непознати, които ги канят на посетители.



Потапят се в амазонската джунгла, изкачват високи над 5000 м надморска височина проходи в Андите, прекосяват най-сухата пустиня на Земята, разпъват палатка даже на екзотичните карибски плажове и научават испански, до момента в който пътуват.



Пътешествията им са палитра от емблематични завършения, които карат сърцето да бие в номадски темп.



Можете да закупите книгата им в деня на представянето й на 06.10 от 18:00 ч. в Народна библиотека " Иван Вазов ", както и да я поръчате онлайн от https://travelproof.bg/kniga/



Антон е роден в Свиленград, а Пламена в Сливен. Имат сходни ползи – обичат планината, уединението в нея и проучването на далечни култури. Пътищата им се пресичат през 2011 година по време на студентските им години в Бургас. След като се дипломират, излизат от рамките на познатото общество и подхващат първите си огромни завършения в Европа, Африка и Южна Америка. С връщането си на родна земя вземат решение да основат семейство и след година към тях се причислява щерка им Ева, с която през днешния ден не престават да пътешестват.


Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР