На 02.04.2020г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт

...
На 02.04.2020г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят шофьор, мамил с фалшив документ за технически преглед на кола

На 02.04.2020г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против обвинения Чавдар А., за това че умишлено се е употребил от неистинен формален документ – уверение за техническа редовност на пътно транспортно средство част I и част II за лек автомобил, на които е притурен тип че са издадени законосъобразно, като ги показал пред полицейски чиновници при Отдел " Пътна полиция " – Столична дирекция на вътрешните работи, което съставлява постъпление по член 316 вр. член 308, ал.1 от Наказателен кодекс.

През лятото на 2018г. Чавдар А. и брачната половинка му забелязали, че употребеният от тях лек автомобил е с изминал период на годност на удостоверението за техническа редовност. Свързали се с техен прочут, който ги уверил, че против сумата от 120 лв., ще им обезпечи документ за преминат механически обзор. Чавдар А. му дал сумата, и след към тридесет минути, лицето се върнало при тях с уверение за техническа редовност на пътно транспортно средство и залепило някаква лепенка на автомобила.

През май 2019 година, пътувайки със същия автомобил в гр. София, обвиненият и брачната половинка му били спрени за инспекция от полицейски чиновници. А. обаче не им дал удостоверението за техническа редовност, заради което полицейските чиновници му съставили фиш за ръководство на МПС без механически обзор. След този случай обвиненият и брачната половинка му разбрали, че удостоверението за техническа редовност част I и част II е неистинско, само че все пак траяли да употребяват лекия автомобил с тези документи.

На 07.06.2019г. на ул. „ Околовръстен път “ Чавдар А. още веднъж бил спрян за инспекция от полицейски чиновници. Обвиняемият им предал неистинските документи, на които бил притурен тип, че са издадени от „ Ф. “ ООД с позволение за осъществяване на периодически прегледи за инспекция на техническа редовност на пътни транспортни средства. След осъществена информация полицейските чиновници открили, че автомобилът фактически не е минал годишен механически обзор.

В хода на следствието било открито, че удостоверенията за техническа редовност на пътно транспортно средство част I и част II не подхождат на истинските мостри за подобен тип документи и няма издадено позволение на „ Ф. “ ООД за осъществяване на периодически прегледи за инспекция на техническа редовност на пътни транспортни средства.

Съдебното произвеждане против обвинения Чавдар А. ще бъде прегледано от Софийски областен съд. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР