На 01.06.2023 г. в 16,10 ч. в оперативния център на

...
На 01.06.2023 г. в 16,10 ч. в оперативния център на
Коментари Харесай

Община Берковица обяви в района частично бедствено положение заради обилния дъжд

На 01.06.2023 година в 16,10 ч. в оперативния център на РДПБЗН Монтана постъпил сигнал за наводнени къщи и дворове в кв. " Раковица " на гр. Берковица заради паднал пороен дъжд.

Към мястото е изпратен екип на РСПБЗН Берковица. Междувременно били получени още два сигнала за бедстващи хора в квартала, които не могат да излязат от къщите си, при което екипът е пренасочен към адресите. При идване на място е открито, че заради разположението на кв. " Раковица " в подножието на Стара планина водата от падналия пороен дъжд се събрала и тръгнала по три от улиците на квартала.

Отводнителният канал не съумял да поеме цялото количество вода, препълнен и наводнил къщите. От квартала е евакуирана жена от вкъщи й. Постъпили и са два сигнала за наводнени къщи в с. Бързия, които по-късно са посетени.

На място в квартала са изпратени 15 индивида персонален състав от бранш „ Специализирани оперативни действия “, РСПБЗН Берковица и Монтана. В отводнителните действия са употребявани 7 помпи за отводняване. Община Берковица е оповестила в региона отчасти бедствено състояние.

На 02.06.2023 година отводнителни действия в квартала правят 2 екипа на РДПБЗН – от бранш „ Специализирани оперативни действия “ и РСПБЗН Берковица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР