На 01.03.2023 г. експерти от РДНСК София извършиха проверка на

...
На 01.03.2023 г. експерти от РДНСК София извършиха проверка на
Коментари Харесай

ДНСК спря строежа на жилищна сграда в Лозенец след възникнала авария

На 01.03.2023 година специалисти от РДНСК София направиха инспекция на градеж „ Жилищна постройка с магазини, подземни гаражи, гаражи и ограда “, намиращ се на ул. „ Персенк “ № 71 в столичния регион " Лозенец ". При бетониране на отвесен носещ детайл е зародила повреда, изразяваща се в разрушение на съществуваща външна ограждаща тухлена стена на прилежаща постройка, намираща се на ул. „ Персенк “ № 67.

От РДНСК София е издадена заповед за неотложно прекъсване на всички типове строително-монтажни работи, като се изключи ограниченията за обезопасяване на градежа и укрепителни ограничения, предписани от квалифицирано правоспособно техническо лице с оглед локализирането на повредата и недопускане на увреждане на съществуващи здания в прилежащи парцели.

Назначена е техническа експертна комисия, която да откри аргументите за настъпилата повреда. Възложителят, проектантът, изпълнителят и консултантът на градежа би трябвало да дават на комисията всички строителни бумаги и документи характеризиращи осъществените строително-монтажни работи, както и да обезпечат достъп и естествени условия за работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР