Н в страната - Кауфланд България, инвестира над 35 млн.

...
Н в страната - Кауфланд България, инвестира над 35 млн.
Коментари Харесай

"Кауфланд" инвестира над 35 млн. лева в нов магазин в "Горубляне"

Н в страната - " Кауфланд България ", влага над 35 млн. лв. в нов магазин в столичния квартал " Горубляне ". По думите на това е " най-зеленият хипермаркет на компанията ". Обектът е 13-и в София и 63-и в страната.
Над 15 хиляди квадратни метра
Имотът, върху който е издигнат хипермаркетът, е над 15 000 кв. метра, от които 2500 кв. метра са комерсиална повърхност. Разгънатата застроена повърхност на постройката е над 10 300 кв.м.

Според Имотния указател в две покупко-продажби за терена са платени съвсем 9 млн. лева В първата продавач на 12 декара е " Пи Ес Ком ", а във втората - на 3 декара, е " Иша Аша ".

Магазинът предлага над 17 600 продукта и ще наеме на работа 100 чиновници. Това е вторият столичен обект на " Кауфланд ", ситуиран на два етажа. За клиентите са планувани 214 места за паркиране. Над 6000 кв. метра от площта са превърнати в парк, в който са засадени 300 дървета и 1000 шубраци.
Реклама
Новооткритият хипермаркет надгражда One Stop Shopping концепцията на веригата, която трансформира обектите на " Кауфланд " в търговски центрове. В зоната с наематели участват Mr. Almond, Inmedio, Repeat, SOpharmacy.
По-зелено
Това е първият обект на веригата, построен напълно по най-новите стандарти за екологично и енергийно дейно строителство. В него са събрани всички екоиновации, въведени в последните години от " Кауфланд ", акцентират от компанията.

Хипермаркетът е оборудван с редица щадящи околната среда системи и се зарежда със 100% " зелена " сила. Климатичната система употребява остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства. Ефективни хладилни съоръжения понижават въглеродните излъчвания със 180 тона годишно. Цялото осветяване на хипермаркета е LED, с което се реализират към 30% спестовност на сила и в допълнение се понижават нездравословните излъчвания. Собствена фотоволтаична апаратура, ситуирана на покрива, ще покрива почти 20% от годишните потребности на хипермаркета.

Във всички магазини на веригата се употребяват 100% рециклируеми каси за плодове и зеленчуци. Те са сгъваеми и заемат 86% по-малко размер при назад превозване, което значи по-малко транспортни курсове и надлежно по-малко въглеродни излъчвания. Компанията употребява зелена логистика - доставките се правят с камиони, задвижвани от природен газ, а сгъваеми палети със постоянни странични стени икономисват над 250 тона фолио годишно.
Реклама Какво следва
По информация на " Капитал " веригата ще открие нови три обекта през идната година. Единият от тях ще е в " Манастирски ливади - изток ". Освен това мениджмънтът прави оценка благоприятни условия и води диалози за отваряне на магазини в търговски център, както и за присъединяване в съществуващи или идни ритейл паркове. Проучва и опцията за разкриване на обекти и в така наречен Mixed use здания - такива със смесено предопределение, чартърен или като съсобственик.

" Кауфланд " е водач в бранша на търговията в страната с годишен оборот близо 1.7 милиарда лева Веригата е един от най-големите работодатели с близо 6500 чиновници. По данни на компанията от 2006 година, когато е отворен първият магазин в България, до момента тя е вложила 1.6 милиарда лева тук.
Свързани публикации " Кауфланд " купи постройката на софийските хали за 35 млн. лв. 23 август 2022, 15:03 " Кауфланд " влага 40 млн. лева в нов магазин в " Младост 4 " 22 юни 2022, 16:14 Обратна рокада в " Кауфланд ": Иван Чернев още веднъж става основен изпълнителен шеф 13 юни 2022, 15:49 И " Кауфланд България " ще има карта с отстъпки 12 май 2022, 17:20 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР