Н СИ се нуждае от още 4300 преброители. Преброяване на

...
Н СИ се нуждае от още 4300 преброители. Преброяване на
Коментари Харесай

Как ще протече Преброяване 2021

Н СИ се нуждае от още 4300 преброители. Преброяване на популацията ще се извърши през септември. Страната ни ще бъде разграничена на 40 000 преброителни сектора. Във всеки един от тях има 120 жилища.

"Участъците са прекомерно разнообразни, тъй като популацията не е вярно разпределено на територията на страната... На 7 септември ще отворим електронна система и хората ще могат да се преброят посредством онлайн въпросник. Това ще продължи до 17 септември. Един член на семейството би трябвало да се записва в системата и да го попълни. Данните се ревизират в регистрите на Министерство на вътрешните работи, с цел да няма злоупотреби. Всички, които са избрали да се преброят електронно, ще получат неповторим код, който би трябвало да бъде предаден на преброителите. От 18 септември до 3 октомври преброителите ще обходят всички жилища ", изясни в ефира на " " Магдалена Костова, шеф Социална и демографска политика, Национален статистически институт.

По думите ѝ преброяването с хартия е много по-бавно, тъй като преброителят би трябвало да изчете въпросите на всяко домакинство. И добави, че преброяването е наложително. "В Закона за преброяването е планувана санкция от 160 лева за семействата, отказали да вземат участие ", разясни тя.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР