МЗ предлага удължен гратисен период за издаването на електронни рецепти.

...
МЗ предлага удължен гратисен период за издаването на електронни рецепти.
Коментари Харесай

МЗ предлага удължен гратисен период за издаването на електронни рецепти 

Министерство на здравеопазването предлага продължен гратисен интервал за издаването на електронни предписания. Министерството разгласява за публично разискване план за допълнение на Наредба № 4 за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули.Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Министерство на здравеопазването предлага предлага продължен гратисен интервал

С него се предлага продължен гратисен интервал за издаването на електронни предписания от работещите в центровете за незабавна здравна помощ. В период до 1 март 2024 година, само за чиновниците от ЦСМП, се позволява определяне на лекарствени артикули за лекуване на диабет и антибактериални лекарствени артикули за систематична приложимост и на книжен притежател.

При осъществяване на предписанията, магистър-фармацевтът би трябвало да прави инспекция в листата на лицата, работещи в центровете за незабавна здравна помощ, оповестен на интернет страницата на Националната здравноинформационна система.

В случай, че съответното лице не е вписано в листата, предписанието не се извършва.

Затруднения с предписването на лекарствени артикули

Решението е взето вследствие на усложнения с предписването на тези лекарствени артикули, в незабавни случаи от екипи на ЦСМП, когато те правят прегледи на пациенти в незабавни положения в отдалечени и труднодостъпни региони на страната без връзка с интернет.

Целта на допълнението е да се обезпечи временен интервал, през който за медицинските експерти, работещи в ЦСМП да се обезпечи техническа опция за електронно определяне.

Предвижда се наредбата да влезе в действие от деня на обнародването й в „ Държавен вестник “.

Още вести четете в категория Здраве.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР