Мюсюлманските религиозни общности в Германия могат да се отърсят от

...
Мюсюлманските религиозни общности в Германия могат да се отърсят от
Коментари Харесай

Германия обмисля въвеждане на налог за джамиите

Мюсюлманските религиозни общности в Германия могат да се отърсят от упреците за взаимозависимост от Турция или монархиите в Персийския залив посредством налог. Подобно на църковните отчисления, които вярващите християни във Федералната република заплащат, по този начин може да се вкара и данък за джамиите. Темата провокира оживени полемики в политическите среди.
Много ислямски сдружения и общини в Германия се финансират със средства от Турция или арабския свят. Голяма част от имамите идват да проповядват във Федералната република от чужбина. Затова са подозирани, че популяризират противоречиви политически полезности или предизвикват възникването на паралелни общества.
За разлика от църквите, за джамиите страната не събира налог от мюсюлманските организации. Политици от ръководещата Християн-демократическа партия упорстват за равноправност на ислямските сдружения и ориентацията им към страната, в която се намират. Важна стъпка в тази посока би бил предлаганият налог. Освен това той ще послужи и за по-голяма бистрота във финансирането. И от съдружната Социалдемократическа партия алармират поддръжка за въвеждането на данъка.
Подобен образец към този момент има в Австрия, където законово е регламентирано, че джамиите би трябвало да обезпечават средствата за религиозните потребности на вярващите вътре в страната. Данъкът, в случай че се вкара в Германия, би засегнал единствено практикуващите мюсюлмани, а не всички жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР