Мястото, където стана катастрофата с македонски автобус, е опасно и

...
Мястото, където стана катастрофата с македонски автобус, е опасно и
Коментари Харесай

Колко опасно е мястото, на което стана катастрофата с македонски автобус

Мястото, където стана злополуката с македонски рейс, е рисково и сега. Това изясни в ефира на NOVA Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Всеки, който е минавал от там, знаеше, че не е автомагистрала. В момента, в който подминете пътен възел Даскалово имаше знак „ Д7 ", който споделя: „ Внимание, навлизате на авто път ". А преди този момент имаше знак за завършек на автомагистралата, изясни Русинова. Тя е безапелационна, че и в навигацията също е бил вкаран като път, а не като автомагистрала. Скоростта в сектора е лимитирана, изясни още Русинова.

Уведомили сме Министерство на регионалното развитие на 10 октомври с отчет за положението на този път и за това какъв брой е рисков, сподели Русинова. Отговор обаче нямало.

От Европейския център за транспортни политики подавали и запитвания, на които от Министерство на регионалното развитие са длъжни да отговорят в избран период, само че това не се е случило.

В петък минавах, пътят е извънредно рисков, липсва правилна организация на придвижването, липсва маркировка, липсват знаци, съобщи Русинова.

Г-жа Виолета Комитова това лято, на 20.07, разгласи, че стопира план за разбор на положението на пътищата и пътната сигурност, тъй като нямаме потребност от такова нещо. На 1.12 тя изясни във вашия ефир, че би трябвало да се направи разбор, тъй като имаме потребност от подобен, сподели Русинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР