Мярката за купуване на гориво с 25 стотинки отстъпка за

...
Мярката за купуване на гориво с 25 стотинки отстъпка за
Коментари Харесай

Радост за шофьорите! Отстъпката от 25 ст. остава след Нова г...

Мярката за пазаруване на гориво с 25 стотинки отстъпка за всички физически лица ще продължи да работи и след Нова година. Това разгласи в предаването „ Тази заран “ служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

Той неведнъж е казвал, че мярката би трябвало да бъде прекъсната, тъй като не е обществено обективна. В предаването „ Защо, господин министър? “ даже я назова „ лобистка “.

Разликата е, че тя към този момент ще се финансира от свъхпечалбата на „ Лукойл “, а не от държавния бюджет , посочи министърът. Той подсети, че „ Лукойл “ внесе към този момент 90 млн. лева предплатен налог.

Работим в бъдеще тази мярка да е ориентирана към най-уязвимите групи – хората с по-ниски приходи, и към ограничения за обезщетения за публичен превоз, само че те още не са направени, посочи Стоянов.

 По думите му те поетапно ще се вкарват от края на януари. Идеята е да са ориентирани към хора с приходи до 1000 лева Те евентуално ще получават документ от общината и ще избират от пакета от ограничения, измежду които ще са пътешестване с понижение с публичния транспрот и БДЖ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР