Мярката с намалената на 9% ставка на в туризма, която

...
Мярката с намалената на 9% ставка на в туризма, която
Коментари Харесай

Балтова: 9% ДДС в туризма да остане до края на 2022 година

Мярката с понижената на 9% ставка на в туризма, която бе въведена предишния май, би трябвало да бъде удължена до края на 2022 година За това моли от парламентарната естрада служебният министър на туризма Стела Балтова.

Мярката бе гласувана от предния парламент още при започване на пандемията и в закона бе записано, че ще работи до края на 2021 година, тъй като се считаше, че до тогава пандемията ще е преодоляна. Възстановяването на туризма обаче ще става гладко още няколко години и една от законодателните промени би трябвало да бъде удължаването на това по-ниско облагане най-малко до края на 2022 година, стимулира се Балтова. Тя бе изслушана в Народното събрание за ограниченията за подкрепяне на туризма по искане на депутата от ГЕРБ и някогашен министър на туризма Николина Ангелкова, която попита Балтова какви нови ограничения за подкрепяне на бранша е подхванало служебното държавно управление.
 Балтова: И в София ще има карантинни хотели Балтова: И в София ще има карантинни хотели
Служебният министър на туризма Стела Балтова съобщи по време на чуване в Народно събрание, че първите резултати за обновяване на жизнеспособнос...

От петте настоящи сега ограничения две са инициирани напълно от служебния кабинет, стана ясно от отговора на Стела Балтова. Това е програмата “Отново дружно ”, която е за 15 млн. лева и планува изпращане на възпитаници и учители на отмора в страната гратис за сметка на бюджета, както и мярката за подкрепяне на туроператорите, която е на стойност към 16 млн. лева Тя планува с тези пари те да възстановят предплатените само че неизползвани от клиентите им почивки през 2020 година

Останалите три стратегии бяха стартирани още от държавното управление на ГЕРБ: третата фаза на държавната помощ за туроператорите за докараните от тях непознати туристи за 22 млн. лева, подпомагането на екскурзоводите и планинските водачи с 3 млн. лева и схемата 60 на 40.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР