Мярка за неотклонение Задържане под стража“ по отношение обвиняем в

...
Мярка за неотклонение Задържане под стража“ по отношение обвиняем в
Коментари Харесай

Задържаха под стража 19- годишен кюстендилец шофирал след употреба на наркотици

Мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по повод обвинен в държане на високорискови наркотични субстанции – канабис и ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции – кокаин и канабис, дефинира Районен съд – Кюстендил. Съдът почете настояването направено от Районна прокуратура. Защитата пледира за по – лека мярка за неотклонение, защото обвиненият, изтъквам: „ не е използвал наркотични субстанции, поради което се е възползвал от правото си да даде кръвна проба “.
19 - годишният В.В. е притеглен като обвинен, за това че на 10.10.2023 година, на ул. Цар Освободител “ в гр. Кюстендил е управлявал МПС след приложимост на наркотични субстанции – канабис и кокаин, открито по надлежния ред с техническо средство – „ Drager drug test “, както и за това, че в домът си в с. Николичевци, без съответно позволение според Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, е държал високорисково наркотично вещество – канабис.
От събраните досега доказателства следва първичен извод за обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушенията, за които му е повдигнато първичното обвиняване. За държането на наркотични субстанции, законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1- 6 години и санкция от 2000 до 10000 лева С определение, влезнало в действие на 21.06.2022 година е утвърдено съглашение от Окръжен съд – Кюстендил, за държане, за разпространяване на наркотични субстанции, като на обвинения е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 10 месеца, осъществяването на което е отсрочено за изпитателен период от 3 година Налице е действителна заплаха обвиненият да се укрие или извърши друго закононарушение, написа в претекстовете на съда.
Определението на районен съд – Кюстендил, с което във връзка с обвинения В. В. е взета най- тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ предстои на обжалване с частна тъжба и частен митинг, пред Окръжен съд - Кюстендил.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР