Мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -

...
Мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -
Коментари Харесай

Страшно! Задържаха варненец за сексуално насилие над деца

Мярка за неотклонение “задържане под стража " наложи Районен съд - Варна на малолетен, притеглен като обвинен за полово посягане по отношение на малолетни деца. Това оповестиха от съда за Varna24.bg.

Спрямо малолетния са предявени пет обвинявания по член 157, ал.3 вр.ал.1 от Наказателен кодекс и по чл.157, ал.4 от Наказателен кодекс - за осъществени в условия на продължавано закононарушение дейности на полово задоволство и полово съприкосновение с малолетни лица на възраст сред 5 и 9 години от същия пол, като действията са осъществени посредством приложимост на мощ или заплашване. Предвиденото в закона наказване за сходно тежко съзнателно закононарушение е отнемане от независимост.

С оглед високата социална заплаха от действието, както и за да се предотврати опцията обвиненият да извърши ново закононарушение от подобен вид, изключително във връзка с дете, с което живеят в общо домакинство и споделят обща стая, съдът счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Обжалването на мярката е в 3-дневен период, като при положение на обжалване делото е планувано за разглеждане пред горната правосъдна инстанция – ВОС, за 9 юни от 10 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР