МВР започва проверка на разпространени в медийното пространство снимки на

...
МВР започва проверка на разпространени в медийното пространство снимки на
Коментари Харесай

Охранявал ли е полицай клубът за магистрати на Нотариуса - МВР започва проверка

МВР стартира инспекция на публикувани в медийното пространство фотоси на лица, за които се твърди, че са на полицейски чиновници, които са осъществявали към оня миг нерегламентирана активност по защита на лица и обекти.

Проверката е във връзка със фотография, оповестена от Антикорупционния фонд, на която на назад във времето се вижда мъж в униформа. Според АКФ униформеният е разпознат като чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи, като името му е подавано в сигнали за частна защита на предприемачи.

Според Антикорупционния фонд така наречен съдийски клуб - " SS ", стопанисван от Мартин Божанов - Нотариуса, е охраняван от чиновници на Министерство на вътрешните работи и то за нескончаем интервал от време.

По мотив изказвания в общественото пространство за присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в защитата на ресторант „ Осемте джуджета “ от Министерство на вътрешните работи осведомят, че със заповед на тогавашния вътрешен министър господин Бойко Рашков през юни 2021 година е осъществена обстойна инспекция по сигнал на Фондация „ Антикорупционен фонд “.

В отчета на дирекция „ Инспекторат “ се показва, че в интервала от 01.01.2018 до 31.03.2021 година е реализиран престой на служебни полицейски коли наоколо до ресторанта. Комисията не е намирала доказателства за директна ангажираност на полицейски чиновници в защитата на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен надзор, както и разнообразни дисциплинарни нарушавания, свързани с реда на осъществяване на обход на патрулите.

Констатациите в отчета са били докладвани на господин Бойко Рашков на 03.08.2021 година На 01.09.2021 година е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от господин Рашков.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР