МВР започна кампания за разясняване на мерките срещу коронавируса. Наред

...
МВР започна кампания за разясняване на мерките срещу коронавируса. Наред
Коментари Харесай

Oтивайте да пазарите по един! МВР инструктира ромите за мерките срещу коронавируса

Министерство на вътрешните работи стартира акция за разяснение на ограниченията против ковид. Наред с това прокуратурата даде инструкции да се изградят КПП-та към ромските махали и да не се позволява събирането на огромни групи хора. Засиленото полицейско наличие около софийските махали стартира в четвъртък вечерта, само че и преди този момент сходни ограничения бяха въведени на редица места в страната – Нова Загора, Казанлък, Сливен и други В София полиция има към кварталите " Факултето ", " Филиповци ", " Христо Ботев ", " Ботунец " и в " Модерно предградие ".

По един

На полицията са дадени нареждания да не позволява скупчването на хора, а когато се открият огромни групи да се вземат ограничения. Трябва да се дават инструкции по мегафона на патрулката и да се приказва с хората.
На места в страната униформени и локална власт са влезнали в ромските махали и изясняват с високоговорители какво не е позволено да се прави.

" По магазините отивайте да пазарите по един. Изчаквайте си реда ", изяснява един от представителите.

На доста места служителите на реда отбиват излизащите от кварталите коли, с цел да ревизират по какъв брой хора пътуват в тях. Според последната заповед на здравния министър Кирил Ананиев се не разрешава събирането на повече от двама възрастни навън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР