МВР ударно връща жандармерията от границата заради протестите в София.

...
МВР ударно връща жандармерията от границата заради протестите в София.
Коментари Харесай

Жандармерия от границата идва да пази протестите

МВР стремително връща жандармерията от границата поради митингите в София. Служителите са командировани в столицата за вторник, сряда и четвъртък, оповестиха от силовото министерство, представени от „ Телеграф “.

Причината да се докарат в столицата всички налични униформени са огромният брой митинги, които се чака да се разразят в триъгълника на властта. Около 18 часа в понеделник две от деянията стартираха в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев, а разпопеният отец Дионисий и други антифенове на властта започнаха да се събират пред Министерския съвет.

Няколко хиляди униформени ще се грижат за спокойствието в София до четвъртък. Тъй като огромна част от тях са от провинцията, се търсят повече от 1000 места в хотели, които да ги поберат.

Полицаите се поставят по двама или трима в стая, а всеобщо за Министерство на вътрешните работи се вършат отстъпки в цената. Причината е, че по вътрешна наредба им се падат по най-много 80 лева Автобуси с жандармеристи бяха видяни на входовете на столицата още от ранни зори в понеделник.

От общината пък означиха, че са получили 11 уведомления за осъществяване на митинги на пл. „ Народно заседание “ в интервала 21-23 юни. 5 от уведомленията са подадени от сдружения и политически партии – това са политическа партия Движение „ Да, България “, партия „ Възраждане “, Българско национално придвижване Вътрешна македонска революционна организация, съдружие „ Толерантност “ и Национално придвижване „ Хан Кубрат “, а останалите 6 са подадени от разнообразни физически лица.

Един от първите, които в понеделник излезе на митинг за опазване на кабинета, беше министър председателят, а до него стоеше отстраненият началник на Народно събрание Никола Минчев и Министерство на вътрешните работи шефът Бойко Рашков.

„ Има толкоз доста хора, които желаят да има България без задкулисие. Утре (б.р. - вторник) ще има задоволително полиция на митинга. Рашков подсигурява за това. Промяната зависи от всички нас. Непрекъснато приказваме с разнообразни депутати. Тук е въпросът на боязън и отговорност. Надявам се доста хора да създадат тази стъпка, която наподобява страшна, само че е виновна ", съобщи Петков.

Той беше безапелационен, че би трябвало да се почисти мафията и концепцията Рашков да стане началник на КПКОНПИ ужасявала доста хора.

Даде образец, че няма да се спре да почисти корупцията от границата, като уточни случая с Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и съобщи: „ Няма значение дали там стои Ами или Таки “.

Петков добави, че още няколко гласа ги разделят от болшинството от 121 депутати, само че се надява в идващите дни да беседва с тях. Радостин Василев пък отишъл при него в Министерски съвет и му споделил: „ Наредиха ми да не докосвам Сталийски “. Самият състезателен началник сподели, че избрал страната на народа, а в Има Такъв Народ имало задкулисие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР