МВР трябва да осигури полицейско присъствие, контрол на движението на

...
МВР трябва да осигури полицейско присъствие, контрол на движението на
Коментари Харесай

МВР трябва да опази 4000 храма за Цветница и Великден

Министерство на вътрешните работи би трябвало да обезпечи полицейско наличие, надзор на придвижването на хора и спре скупчването им към 4000 храма в цялата страна. Това стана ясно от думите на основния секретар на силовото ведомство Ивайло Иванов. Униформен евентуално ще има на всички места, въпреки да е и единствено един, изясни той. Полицаите ще наблюдават за реда към църкви и манастири, само че няма да влизат в самите храмове. Идеята е да се управляват подстъпите, с цел да не се допусне скупчване на хора вътре. Иначе униформените нямат място в църквите, изясни Иванов.

КПП-та под цялостна пара

Ден по-рано министър председателят Бойко Борисов разгласи, че не може да издаде заповед църквите да се затворят с служители на реда и палки. Позицията му срещна цялостното утвърждение на Светия Синод, откъдето пък дадоха обещание да не се позволява скупчването на хора и да се следи за спазването на отдалеченост. Според Иванов от църквата са уверили, че на множеството места в страната литургиите ще бъдат изнесени на открито, с цел да се понижи рискът от разпространяване на ковид.

Всички останали ограничения обаче ще се ползват с цялостна мощ. Работата на КПП-тата няма да стопира. Според основния секретар от там ще се пропущат единствено хора, които имат основателни аргументи за пътешестване. Т.е. Министерство на вътрешните работи от една страна няма да спре достъпа до църкви и манастири, само че ще се опита да задържи хората по градовете.

" По никакъв метод няма да отслабим контрола и ще позволяваме придвижване единствено когато това се постанова ", изясни Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР