МВР трябва да докладва на прокурора извършените действия, която вече

...
МВР трябва да докладва на прокурора извършените действия, която вече
Коментари Харесай

Атанас Славов за ареста на Борисов: МВР трябва да докладва на прокурора за извършените действия


" Министерство на вътрешните работи би трябвало да рапортува на прокурора осъществените дейности, която към този момент да постанови дали ще има формиране на досъдебно произвеждане, дали ще се стартира някаква инспекция. " Това сподели Атанас Славов от Демократична България след ареста на Борисов.

„ Това към този момент ще е по преценка на прокуратурата. Тези дейности се базират на съответни обстоятелства и доказателства, които обосновават осъществяването на сходни дейности при необходимост е. Но дали ще има обвинявания, следва да забележим. Трябва прокуратурата да си свърши работата “, изясни той.

Славов разяснява и какво може да последва.

„ Зависи от юрисдикцията, би трябвало да следим дейностите на съответната прокуратура, в случай че е за измами с Данък добавена стойност и европейски средства - е в юрисдикцията на европрокуратурата. Ако е напълно в компетентността на европейската прокуратура, Министерство на вътрешните работи ще работи с европейските прокурори. Те ще внасят съответните претенции за постановяване на процесуални ограничения за процесуална насила и по този начин нататък, само че най-малко това, което стана обществена информация, съставът от Наказателния кодекс, по който е формирано производството, а той по принцип не е в компетентността на европейската прокуратура, т.е. най-малко някъде в процеса допускам ще се включи и българската “, сподели той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР