МВР ще отбележи 144 г. от своето създаване.Тържествената церемония ще

...
МВР ще отбележи 144 г. от своето създаване.Тържествената церемония ще
Коментари Харесай

МВР празнува 144 години от създаването си

Министерство на вътрешните работи ще означи 144 година от своето основаване.


Тържествената гала ще стартира в 9.30 часа пред Паметника на починалите чиновници в Академията на Министерство на вътрешните работи с водосвет на знамената и поднасяне на венци в символ на респект към сътрудниците, отдали живота си при осъществяване на служебния дълг.

Отбелязването на празника ще продължи в Академията с награждаване на чиновници на Министерство на вътрешните работи, постигнали високи професионални резултати, от управлението на вътрешното министерство. В 12 часа в градинката до църквата „ Св. Седмочисленици “ ще бъдат поднесени венци пред Паметника на починалите при осъществяване на служебния си дълг чиновници на Министерство на вътрешните работи.

На 5 юли през 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ за основаване на Министерство на вътрешните каузи и назначава Т. Брумов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи ръководител на Министерски съвет. От 1992 този ден се празнува като професионален празник на чиновниците от Министерство на вътрешните работи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР