МВР ще направи преглед на техниката с отпаднала необходимост и

...
МВР ще направи преглед на техниката с отпаднала необходимост и
Коментари Харесай

Ген.-лейтенант Чавдар Червенков: Жандармерията ни няма нужда от старите БТР-и

МВР ще направи обзор на техниката с отпаднала нужда и ще изготви лист какво може да се даде на Украйна. Това дадоха отговор за bTV от министерството. Според специалисти жандармерията няма да има потребност от старите БТР-и.

Генерал-лейтенант Чавдар Червенков е боен от кариерата и някогашен министър на вътрешните работи в служебното държавно управление на Ренета Инджова. През 90-те е бил шеф на Инспекция „ Разоръжаване “ към Генералния щаб. Именно тогава бронетранспортьори са били пренасочени от армията към полицията и жандармерията.

„ Известни количества от тези въоръжения се мушнаха в Министерство на вътрешните работи, с цел да ни останат повече железа. Аз нямам спомен тези БТР-и да са употребени в миналото. Това са машини от 80-те години, не съм сигурен дали тази трансформация, която е там, е осъвременена “, сподели той.

Машините имали проблеми с моторите – от бензинови били преправени на дизелови. Идеята била да служат на полицията при бедствия и митинги.

„ На жандармерията бронетранспортьори надали ще й трябват, тя има потребност от друга техника за преодоляване при всеобщи вълнения. Тенденцията да се въоръжава полицията с тежко въоръжение не е добра “, акцентира Генерал-лейтенант Чавдар Червенков.

Според военачалник Червенков предлагането да се дават БТР-и от жандармерията на Украйна е добра, в случай че Киев има потребност от тях, тъй като съхранението и поддръжката на машините значи разноски.

„ Така или другояче животът им завършва, още няколко години и би трябвало да се режат по-късно, надали някой ще ги купи “, уточни Чавдар Червенков.

Големият въпрос е с какво ще бъде сменено остарялото въоръжение, споделя военният. По думите му едно от вероятните, само че непопулярни решения е страната да изтегли заем и по този начин да превъоръжи армията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР