МВР ще харчи повече за възнаграждения през следващата година. Това

...
МВР ще харчи повече за възнаграждения през следващата година. Това
Коментари Харесай

Увеличават заплащането на нощния труд на полицаите от 2020 г.

МВР ще харчи повече за хонорари през идната година. Това е планувано в макрорамката на силовото ведомство за 2020 година, показана от министър Младен Маринов. Той има вяра, че от следващата година ще се усили нощният труд на служителите на реда. С какъв брой тъкмо, към момента се вършат планове, само че министърът се надява растежът да е съответен.

Повече пари ще има за поддръжка на системата за издаване на документи за идентичност. Над 2 милиона картови документи за идентичност би трябвало да бъдат заменени следващата година. Още няколко милиона лв. би трябвало, с цел да се спрат опашките по гишетата. Така ще се усъвършенства административното обслужване.

Когато приказваме за бюджет постоянно може още, разясни Младен Маринов пред медиите. По думите му това, което е планувано в бюджета на Министерство на вътрешните работи за следващата година, щяло да задоволи потребностите на силовото ведомство. Самият той е удовлетворен.

За следващата година е повишена и приходната част в бюджета на Министерство на вътрешните работи поради санкциите, които постанова силовото министерство. В момента имаме преизпълнение на бюджета, посочи министърът. Той се надява обаче да се понижи войната по пътищата и да се задейства предварителната защита.

Припомняме, че на 5 юли служители на реда и надзиратели излязоха на митинг под прозорците на Министерския съвет с искане на по-висока цена на нощния труд.

Тогава вътрешният министър съобщи, че ги поддържа, само че парите били по-необходими за опазване на здравето и за учебните заведения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР