МВР разследва газовата криза и високите цени в нашата страна,

...
МВР разследва газовата криза и високите цени в нашата страна,
Коментари Харесай

Рашков обеща поне един обвинен от „Булгаргаз“ за високата цена на синьото гориво

МВР проверява газовата рецесия и високите цени в нашата страна, разгласи след съвещанието на Министерски съвет вътрешния министър Бойко Рашков.

Той разгласи, че ще има повдигнато обвиняване на най-малко един почитан чиновник в „ Булгаргаз “. На въпрос дали това е шефът на сдружението Николай Павлов, Бойко Рашков отговори: „ Приближавате се до истината “.

Той изясни, че „ Булгаргаз “ била държавна компания, която е съдействала за актуалното състояние с цените, което се отразява отрицателно както на бизнеса и стопанската система, по този начин и на елементарния консуматор.

„ Компетентните държавни управляващи не могат да стоят безучастно и да следят протичащото се в тази област. По тази причина ние интензивно започнахме да изясняваме какви са тези обстоятелства, дали са породени от интернационална обстановка, или са резултат от дейности, вътре в страната на избрани заинтригувани от личните си ползи лица. Стигнахме до извода, че не е инцидентно и държанието на КЕВР, съобщи Рашков.

Той изясни, че се правят процесуално-следствени дейности във връзка с специалисти от Комисията и се получават документи, които да се включат в формираното досъдебно произвеждане.

Силовия министър разгласи още, че е почнала инспекция на един извънредно значим за енергетиката обект, издигнат от японска компания.

„ В течение на няколко години обратно той постепенно, само че несъмнено е бил унищожаван, най-вероятно с оглед ползите на стопански индивид от нашата страна. Ние имаме ориентировка за това кой е той. В негова изгода са породени вреди на този енергиен източник. Вместо да се пристъпи към ремонт, който се е налагал на цялото оборудване или на огромна част от него и той да бъде осъществен от японците, са употребени гаражни компании. Те трябвало да поправят нещо, което не е по техните сили “. Министърът разясни, че въпросната мощ е ПАВЕЦ „ Чаира “- това е водноелектрическа централа, ситуирана над село Сестримо, в Югозападна България. Тя е най-голямата помпено-акумулираща централа в югоизточна Европа и е благосъстоятелност на НЕК.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР