МВР проверява всички издадени разрешителни за носене на оръжие. Това

...
МВР проверява всички издадени разрешителни за носене на оръжие. Това
Коментари Харесай

МВР проверява всички разрешителни за носене на оръжие

МВР ревизира всички издадени разрешителни за носене на оръжие. Това заяви в утринния блок на Нова телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Целта е да се откри дали оръжията, за които разрешителното е с изминал период, са върнати. Маринов разгласи това в отговор на въпрос за какво не е конфискувано оръжието на мъжа, който преди седмица простреля брачната половинка си. Това стана с оръжие, за което разрешителното е изтекло девет години по-рано.

Той изясни, че е обвързване на притежателите на оръжия да ги връщат откакто им изтекат разрешителните. От думите се разбра, че няма система за навреме определяне на такива нарушавания. Все отново той съобщи, че такива случаи има доста и непрестанно се ревизират.

По случая с убитата жена Маринов отхвърли Министерство на вътрешните работи да е отсрочило разглеждането на жалбата й за нарушена ограничаваща заповед от страна на брачна половинка за по-късен миг. Жалбата е била подадена часове преди убийството. По думите на основния секретар килърът е бил потърсен на известния му адрес, само че не бил открит и се наложила инспекция в Стара Загора.

" Незабавно се работи, когато има непосредствена опасност ", разгласи той, само че посочи, че служителите на реда не са приели нарушаването на ограничаващата заповед като съответна опасност. " Такива ограничаващи заповеди има доста, споровете са доста неразбираеми. Не може до всяка такава заповед да има служител на реда. Трябва да има гаранции, че тя ще се извършва ", изясни Маринов. От диалога не се разбра какви са тези гаранции.

По случая с обвинявания овчар за пожара в Пирин той изясни, че въпросът не се крепи единствено на самопризнанията на причинителя, а на доказателства, които са му били показани, при което той е направил признания.

Главният секретар разгласи още, че все още няма данни някой да се е свързал със фамилията на отвлечения през вчерашния ден наследник на притежател на автокъща. Обясни, че Министерство на вътрешните работи се е сдобило с много дълъг списъц на длъжници на бащата на мъжа, който е в неопределеност от през вчерашния ден. Единичинте задължения не са обилни като те са за взета на лизинг техника. Маринов отхвърли тезата, че този случай както и някои случаи на набези над хора измежду бял ден демонстрират, че се връщат " мутренските времена " в България. Живяхме във времена, когато беше извънредно тежко и рисково да се движат хора по улицата. В момента България е извънредно спокойна страна, заключи той.

Похвали се, че органите на реда са задържали група за кражби на домове на възрастни хора, детайлности за което се чака да бъдат оповестени по-късно през днешния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР