МВР праща човек в Южна Африка и търси връзка със

...
МВР праща човек в Южна Африка и търси връзка със
Коментари Харесай

Килърите заблудили Къро с униформи на ДЕА, застреляли го от упор

МВР праща човек в Южна Африка и търси връзка със остаряло двойно ликвидиране на българи там
Девет души са атакували дома на Красимир Каменов - Къро, който беше разстрелян в четвъртък сутринта в дома си в Кейптаун дружно със брачната половинка си, телохранителя и бавачката на децата им. Нападателите са били с подправени униформи на американската работа за битка с наркотрафика ДЕА, научи “24 часа ”. Загиналият телохранител се споделя Дидо. Личната защита на Къро се е сменяла през месец, като за задачата мъжете са пътували до РЮА, а по-късно са се прибирали у нас.

В четвъртък сутринта охранителят е откарал децата на Къро до учебното заведение с бус. Когато се е прибирал в имението, вратите в двора са се отворили. Точно в този миг убийците нахлуват с тежък брониран джип, блъскайки буса във вътрешността в двора и помитайки вратата. След това бързо откриват целите и ги разстрелват.

Трупът на Къро е открит с вързани зад тила ръце, стегнати със свински опашки.

Съпругата му, икономката и телохранителят били закопчани с белезници, оповестиха медиите в Кейптаун.

Униформите на ДЕА изясняват и за какво Каменов и околните му са се оставили да бъдат вързани и закопчани. След това, проснати по очи, са разстреляни от упор.

Интересното е, че макар събарянето на входната врата съседи на Каменов описват, че не са чули нищо. Смята се, че убийствата са били осъществени с оръжие със заглушител. От полицията в Кейптаун не разкриват детайлности за закононарушението. Знае се единствено, че за него няма арестувани.

Да оказва помощ в следствието, ще отиде и представител на Министерство на вътрешните работи, заяви вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев. Още преди този момент да стане, основният секретар на ведомството Петър Тодоров е издал заповед и в цяла България се профилактира контингентът, който може да е забъркан по някакъв метод с убийствата.

“Нашата цел е да предотвратим тежки закононарушения срещу личността. Да установим връзките и аргументите, довели до това закононарушение, и да разкрием причинителите и възможните поръчители ”, уточни Демерджиев.

След това се спря на записите, публикувани от прокуратурата, в които се чуваше по какъв начин Каменов назовава “Продължаваме смяната ” “свои хора ”. Направи го косвено с думите “политиците и магистратите, които водят война неотдавна, когато бяха другари, имаха един общ зложелател. Този зложелател се споделяше Красимир Каменов - Къро. Той беше разгласен за междудържавно търсене, само че за жалост, не беше арестуван, макар че Министерство на вътрешните работи е уведомило управляващите на Република Южна Африка къде се намира ”, завоалирано сподели вицепремиерът.

“Точно тези хора дължат пояснение, към този момент не като другари, а като врагове, по какъв начин и за какво се стигна до убийството на този човек, посочен като техен общ зложелател ”, добави Демерджиев и изясни, че вината за убийството на Къро би трябвало да се търси отвън Министерство на вътрешните работи.

Министърът подсети, че това е второ ликвидиране на българи в РЮА. През 2018 година в Кейптаун бяха убити Анжело Димов и Незабравка Пеева. Двойката бе убита пред дома им на 12 февруари, а убийството и до през днешния ден е неразкрито. Интересното е, че Къро е коментирал тяхната гибел в подкаста “Кейп ъв кокеин ” (наметалото на кокаина - от англ. ез.). В него се споделя за българската проведена престъпност, която внася и изнася скъпата дрога в страната.

“Убиха го преди време, припомням си го. Занимаваха се (Димов и Пеева) нещо с опиати, с измами с банкови карти и такива неща. Повечето българи тук са ниска топка и се занимават с кредитни карти, измами, опиати, такива неща ”, споделя Каменов в подкаста. И разяснява, че с годините се оказало, че множеството българи в РЮА били намесени в разнообразни незаконни групи. Позовава се на мълвата из страната “Мисля обаче, че множеството клюки са правилни ”, обобщава Каменов.

Отрича да има общо с убитите, даже се усеща леко афектиран от сравнението. “Разбирам какво искаш да кажеш, само че не можеш да ме сравняваш с тях ”, дава отговор на питащия го публицист Аарън Хайман Къро.

“Несравними сме. Финансово те не са ми на равнището, с цел да имам афери с тях на работно равнище, това е неуместно, в никакъв случай не съм имал нещо общо с тях. Какво да получа от тях, кажи ми ”, риторично пита Къро.

Бързо обаче е контриран, че при задържане през 2013 година на Димов в дома на мъжа е намерено копие от персоналната карта на Каменов. Къро остава индиферентен и отвръща, че имало и всякакви други документи, тъй като по това време обмислял да прави нещо с Анжело. Какво, не излиза наяве. “После открих различен човек, този не бе способен ”, споделя убитият в четвъртък. И декларира, че двойката би следвало да се е занимавала с дрога, тъй като нямали бизнес у нас, нито в РЮА.

По неофициална информация самият Каменов е свързван с наркотрафик, въпреки в никакъв случай да не е имал сходно обвиняване. Той беше търсен с алена бюлетина в Интерпол по обвиняване като подстрекател на убийството на Любомир Иванов - Любо Полицая.

Къро е един от представителите на силовата формация ВИС-2, който оцеля в годините на прехода. В предишното името му се свързваше с това на Христофорос Аманатидис - Таки. Развалят другарството си преди няколко години.

Официално Къро има бизнес у нас с паркинги, зеленчукова борса, само че импровизирано името му се свързва с наркотрафик, контрабанда и заводи за незаконни цигари. Както и със “златния мочур ” на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, който контролираше посредством свои доближени допреди няколко години. След това го овладяха някогашни негови чиновници, а ползите към гьола бяха едно от разкритията на последното постоянно държавно управление. Освен законен бизнес в България Къро е имал огромна активност и в чужбина, както и контакти с разнообразни групировки.

От години живееше в РЮА. За Къро у нас се заприказва едвам през март. Тогава прокуратурата уличи Каменов като част от скрит план, с присъединяване и на други престъпно проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев в скрит план за дискредитиране на висши магистрати и служители на реда. Малко по-късно бе упрекнат и като подстрекател на убийството на Любо Полицая и го оповестиха за търсене от Интерпол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР