МВР осъществява мониторинг на интернет пространството с цел ограничаването на

...
МВР осъществява мониторинг на интернет пространството с цел ограничаването на
Коментари Харесай

Министър Маринов с неочаквани новини за БГ следата в най-страшната мафия в Италия и братя Галеви

Министерство на вътрешните работи реализира мониторинг на интернет пространството за ограничението на виртуалната продажба на опиати. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов. Маринов взе участие в петъчния парламентарен надзор, където изясни пред депутатите по какъв начин ръководеното от него ведомство се оправя с зачестилите случаи на разпространяване на опиати онлайн.

"Онлайн търговията се реализира в Мрежата, в която се популяризират субстанции, под формата на легални стимуланти – билки, чай, соли за вана, смеси от екзотични аромати и други такива ", изясни Младен Маринов и увери, че органите на реда работят интензивно за противодействието на това закононарушение.

Вътрешният министър акцентира още, че непрестанно се актуализира листата с популяризираните рискови субстанции.

Маринов напомни още, че за справяне с този проблем е належащо обединяването на напъните на всички - семейство, институции, неправителствени организации, както и цялото обществото.

"Новата национална тактика за битка с опиатите а интервала 2020 – 2024 година е хоризонтална самодейност на 14 министерства и организации, с водеща роля на Министерството на здравеопазването.

Планирани са редица действия на национално равнище, във връзка с ограничението на разпространяването на наркотични субстанции в учебните заведения и търговията с новите психоактивни субстанции в интернет ", изясни още Младен Маринов.

За да ограничи разпространяването измежду подрастващите, Министерство на вътрешните работи продължава да поддържа засилено полицейско наличие в регионите на учебните заведения. Продължава и самодейността "Час на служителя на реда ", в която чиновници на Министерство на вътрешните работи изнасят лекции пред възпитаници. Провеждате се и постоянни срещи с шефовете.

Статистиката демонстрира, че в интервала януари-октомври тази година са извършени 4109 профилирани интервенции против разпространяването на опиати. Проверени са 8038 региона, включително учебни заведения и заведения. Задържани са 6 978 души. Регистрираните закононарушения, свързани с опиати, понижават с 3%. Разкриваемостта е 70% - с 6,5 пункта по-висока, в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Министър Маринов разяснява и излязлата информация, че има българска диря в мощен удар против най-страшната мафия в Италия : "До този миг на територията на България няма осъществени арести по искане на италианските служби ".

"В непрестанен контакт примес италианците освен по такива случаи, а и по други, които се развиват сега - чисто като продан на информация.

Но до момента не са желали от нас информация. Нямаме данни те да развиват активност на територията на България, нямаме данни и за български жители ", безапелационен бе Маринов.

"Направили сме инспекция. Разпоредили сме да се свържат с наши представител там, в това число и с представител на италианската полиция, който е в България в посолството. Те ни увериха, че няма български жители, не знам по каква причина името на страната ни съществува в тази интервенция, само че имаме публична информация ", добави още министърът.

"Къде са братя Галеви? ", това попитаха от Българска социалистическа партия вътрешния министър Младен Младенов.

Оказа се, че множеството информация за дупнишките предприемачи е служебна загадка. Продължават да постъпват оперативни данни, стана ясно от късия му отговор.

"И през годините непрестанно в Министерство на вътрешните работи са идвали данни и по линия на партньорските служби. Информацията е класифицирана ", попари левите министърът.

Червеният народен представител Кристиан Вигенин изиска въпреки всичко повече информация.

"На този стадий данните за братя Галеви не можело да бъдат разкрити ", още веднъж изясни Маринов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР